U 64. GODINI

Umro Zlatko Gareljić, nekadašnji SDP-ov doministar i predsjednikov savjetnik: ‘Bio je pošten i dobar čovjek‘

Obnašao je dužnosti makarskog gradonačelnika, zamjenika ministra obrane i savjetnika Ive Josipovića

Zlatko Gareljić

 Vojko Basic/Cropix/Cropix

U 64. godini preminuo je Zlatko Gareljić, koji je nekoć obnašao dužnosti makarskog gradonačelnika, zamjenika ministra obrane i savjetnika predsjednika Republike Ive Josipovića, prenosi Slobodna Dalmacija.

Korijenima Makaranin, rođen je u Splitu 1959. godine, a u Makarskoj je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1983. godine.

Početkom 90-ih godina priključio se obrani Hrvatske od srpske agresije, a usporedno se i politički angažirao u SDP-ovim redovima, najprije kao gradski vijećnik u Makarskoj nakon prvih lokalnih izbora 1993. godine, organiziranih po novom zakonu.

Nakon četverogodišnjeg vijećničkog mandata, nastavio je političku aktivnost pod Biokovom, pa je od 1998. do 200. godine bio gradonačelnik makarske. U Vladi Ivice Račana, od 2000. do 2004. godine, bio je zamjenik ministra obrane, a 2010. godine bio je dio savjetničkog tima tadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića.

Član Glavnog odbora, Izvršnog odbora i Tajništva SDP-a Hrvatske bio je od 2004. do 2008. godine, a prvi čovjek socijaldemokrata u Makarskoj bio je od 2008. do 2010. godine.

- Srdačan i empatičan, prijatelj, drug, suborac i prvenstveno pošten i dobar čovjek. Naš Zlatko. Silno će nedostajati svima nama - objavili su iz SDP-a na stranačkoj stranici na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:31