REVOLUCIONARNE IDEJE

ULTRA MISA NA ULTRA FESTIVALU? Don Križ će uz DJ-a davati odriješenje grijeha za partijanere

Ideja svećenika Starokatoličke crkve dr.sc. don Ivice Križa još je u fazi pregovora s organizatorima, partijaneri bi prije (možda i poslije, nije još definirano) višednevnog tuluma dobili odriješenje grijeha, na tradicionalnoj latinskoj misi uz mixeve odabranog DJ-a u pozadini te pružanje znaka mira uz riječi “Peace brother peace”, piše Dalmacijanews .

No, to nije sve, svećenik Starokatoličke kršćanske crkve, predavač na Protestantskom teološkom učilištu “Mihael Starin”, doktor religijskih znanosti, lovac koji je ujedno predsjednik Udruge za zaštitu životinja Tetrijeb u Prezidu te po vlastitom priznanju veliki ljubitelj Ultra festivala i elektronske glazbe, don Ivica Križ iz Prezida.

Stoga je osmislio i organizatorima festivala predložio Ultra misu! Kako navodi Dalmacijanews, don Križ je već ostvario neke kontakte s organizatorima te im iznio svoje ideje.

'Zamislio sam je kao tradicionalnu latinsku misu koja je miks modernog i tradicije, na latinskom i engleskom jeziku. Jedan spoj kojeg su uspjeli ostvariti recimo “2Cellos”, tradicionalnu misu pretvoriti u nešto novo. Zbog toga tražim DJ-a s kojim bi dogovorio i uskladio nastup. Razgovarao sam o svojoj ideji i s don Ivanom Grubišićem, saborskim zastupnikom, podržao me, no ujedno upozorio na moguće posljedice', izjavio je za Dalmacijanews te istaknuo prmjer Švedske u kojoj održavaju slične glazbene “Ultra” mise te da je pastva to jako dobro prihvatila.

Njegova osnovna ideja je da se najznačajniji latinski izrazi korišteni u misi, koriste se u remixu, dok neke druge rečenice svećenika tijekom službe idu zajedno s – Ultra glazbenom podlogom u pozadini.

Don Križ također smatra kako je pjesma 'Rivers od Babylon' Boney M.-a apsolutni hit, dok će se tijekom tradicionalnog rukovanja (mir s tobom) s ozvučenja čuti remix 'Peace brother peace', otkriva Dalmacijanews .

No, event menadžerica Dunja Dragojević nije upoznata s ovim planovima, a sve je još u fazi pregovora te bi se don tek trebao sastati s Igorom Rokijem, jednim od vlasnika Adria MM produkcije koja je i dovela Ultra festival u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:53