‘ŽELIMO POSLATI PORUKU‘

Ukrajinske mažoretkinje u Zadru izvele flash mob podrške svojoj domovini i njezinim braniteljima

Ukrajinke su u Zadar došle kako bi se natjecale na Europskom prvenstvu u mažoret sportu

Ukrajinske mažoretkinje

Sportske mažoretkinje iz Ukrajine su u subotu u 20:30 sati na Narodnom trgu u Zadru izvele flash mob kako bi pružile potporu svojoj domovini koju je 24. veljače napala Rusija.

Ukrajinke su u Zadar došle kako bi se natjecale na Europskom prvenstvu u mažoret sportu koje se od 22. do 26. lipnja održava u tom gradu.

Mažoretkinje pohađaju Novopečersku školu u Kijevu i članice su školskog tima u mažoret sportu.

Ukrajinke su rekle da stanovnike Zadra i turiste žele podsjetiti na rat u Ukrajini te prikupiti humanitarnu pomoć za ukrajinske vojnike.

Ukrajinske su mažoretkinje zbog rata morale napustiti svoje domove te su se za Europsko prvenstvo pripremale preko interneta.

Unatoč tome što im pripreme nisu bile idealne, Ukrajinke su došle na natjecanje kako bi na njemu predstavljale svoju domovinu.

- Predstavljamo svoju zemlju i želimo poslati poruku svijetu. Ovo nije samo flash mob, ovo je simbolična gesta zahvalnosti svima koji brane našu domovinu. Zahvaljujući njima, mi smo živi i možemo se vratiti kući - rekla je 12-godišnja Veronika, jedna od ukrajinskih mažoretkinja.

- Ovaj se flash mob tiče budućnosti naše zemlje. Prosperitetne i sretne. Naša su djeca naša budućnost. Ponosna sam na njihovu borbenost i predanost. Dat će sve od sebe, čak i nakon četiri mjeseca treniranje preko interneta - rekla je trenerica ukrajinske momčadi Ana Domnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49