PROMJENE NA PRISAVLJU

Ukidaju se Hloverkina i Kunićeva funkcija: HTV dobiva glavnog urednika

Prema prijedlogu novog Statuta, na čelu javne televizije trebala bi biti jedna osoba - glavni urednik

ZAGREB - Smjene i promjene posla za mene nisu novost. U budućnosti mogu raditi bilo koji oblik novinarskog posla jer sam polivalentna osoba.

Zeleno svjetlo

No, sigurna sam da će me nova uprava HRT-a itekako poželjeti imati u timu, i to zbog jako dobrih rezultata mog rada na svim poljima - kaže Hloverka Novak-Srzić, v. d. direktorice programa HTV-a, čija se funkcija ukida nakon što Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a usvoje novi Statut po kojem će na čelu javne televizije biti samo jedan čovjek - glavni urednik.

Neizvjesna je i sudbina Renata Kunića, v. d. glavnog urednika Informativnog programa, koji će se, izgleda, skrasiti u Informativnom programu. - Kad mi istekne mandat, potražit ću azil u Sloveniji - našalio se Renato Kunić.

Rasprava o novom Statutu na Prisavlju zakazana je za sljedeći tjedan, a ako članovi Programskog vijeća i NO-a daju zeleno svjetlo, Statut ide u saborsku proceduru.

Preplitanje ovlasti

- Imali smo situaciju dvostruke linije upravljanja u smislu da smo imali glavnog urednika Informativnog programa i direktora programa, pa se često događalo da dolazi do preplitanja ovlasti i odgovornosti. Jednom osobom na čelu našeg medija sve će se to izbjeći - kaže Josip Popovac, v. d. ravnatelja HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:07