DAMIR HABIJAN

‘Uhićenje ministra je dokaz da HDZ nema utjecaj na DORH. Ipak, jedna stvar je nevjerojatna...‘

Članovi vladajuće koalicije jesu uz Vladu, većina je stabilna. Oporba stvara histeričnu atmosferu i izvanredno stanje, smatra Habijan

Damir Habijan

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Damir Habijan (HDZ) gostovao je u N1 Studiju gdje je komentirao situaciju u Vladi.

- Mislim da je premijer jasno rekao da svaki ministar u svakom trenutku ima mandat na raspolaganju, na premijeru je odlučiti o tome. U Miloševićeve razloge ne mogu ulaziti - kazao je Habijan na pitanje hoće li premijer razriješiti Borisa Miloševića.

O pozivima oporbe na prijevremene izbore, istaknuo je - To je njihovo legitimno pravo, no članovi vladajuće koalicije jesu uz Vladu, većina je stabilna. Oporba stvara histeričnu atmosferu i izvanredno stanje.

Na pitanje nije li ovo izvanredna situacija kad se čini da su tri člana Vlade pod istragom, rekao je - Znamo samo za gospodina Horvata. Vladajuća većina je stabilna i sve ovo od pandemije, krize, ciljeva, ulaska u Eurozonu... Ova Vlada ima svoj program i cilj Vlade je završiti posao. Volio bih da poštujemo presumpciju nevinosti, a oporba se ponaša kao da su već osuđeni. Neki dan samo saznali za istragu - kazao je Habijan.

- Građani nisu dali potporu Grmoji koji opet skuplja potpise, niti Grbinu koji se pokazao licemjerom, ni Sandri Benčić niti Ivani Kekin, nego HDZ-ovoj Vladi - napomenuo je Habijan.

- Oporba cijelo vrijeme ima tezu da je pravosuđe pod šapom HDZ-a. Ako ovo uhićenje ministra na dužnosti nije dokaz da je dijametralno suprotno, da HDZ nema nikakvog utjecaja na DORH i pravosuđe, onda ne znam što je veći dokaz - istaknuo je.

- U postupanju DORH-a mi je jedino sporno curenje informacija. To mi je nevjerojatno. Da od subote ujutro, imamo live stream istrage, zapisnika, poruka… Radi se o tajnoj istrazi, to je pitanje za DORH - dodao je govoreći da javnost ima pravo znati što se ministru stavlja na teret.

Rekao je također da nije bilo pritiska na pravosuđe.

- Ne možemo govoriti o pritisku - rekao je o premijerovim riječima kad je pozvao glavnu državnu odvjetnicu da objasni uhićenje.

- Ova situacija nije ugodna ni za koga. Ako se utvrdi osobna odgovornost, ne možemo generalizirati, ne možemo svoditi pod stranački predznak - mišljenja je Habijan.

Kazao je da od predsjednika države ništa ne očekuje.

- Od njega možemo očekivati jedino neočekivano - zaključio je Habijan za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:30