UHIĆENJA U OSIJEKU

Sudac Vekić i prijateljica Nataša ispitani u PNUSKOK-u, o uhićenjima se oglasio i Mamić

Vekić, koji je osumnjičen za primanje mita od Mamića, i Nataša, uhićeni su pod sumnjom za pranje novca

Zvonko Vekić

 Vlado Kos/Cropix

NOVO 12:02 Osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić ispitani su u osječkom sjedištu PNUSKOK-a. Fotoreporteri CROPIX-a snimili su ih u policijskim automobilima koji su izašli iz zgrade u Svilajskoj ulici. Pretpostavlja se da ih policijski službenici prevoze u Zagreb.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

O uhićenjima se na svom Facebooku oglasio i Zdravko Mamić o čemu opširnije možete pročitati OVDJE


09:30 >>>> O uhićenjima u Osijeku na svojim se stranicama oglasio i USKOK.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je USKOK.


Uhićeni sudac Vekić i Nataša

Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića, uhićen je pod sumnjom za pranje novca. U tijeku su pretresi.

Pod istim optužbama uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica. Da su Vekić i Sekulić uhićeni potvrđeno je i Jutarnjem. Policija je jutros bila u stanu koji se vodi na Natašu Sekulić, i oboje ih je rano jutros odvezla.

Podsjetimo, Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, a pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vekića, njegova kolegu Antu Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića, osumnjičenom za posredovanje pri davanju mita, odbjegli Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, optužio je da su primili oko 400.000 eura mita u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

USKOK ih tereti i da im je Mamić plaćao ljetovanja i putovanja, a Tadića za posredništvo.

Što se tiče Nataše Sekulić, Mamić ju je na "presici" u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, spomenuo čak 31 put.

Kako je Jutarnji list još ljetos pisao, policijski istražitelji su još početkom srpnja u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić, Vekićeve prijateljice, pronašli oko 500.000 kuna.

S obzirom da za oko 500.000 kuna pronađenih u bankovnom sefu Nataša Sekulić navodno nema pokriće u zakonitim prihodima, sumnja se da bi se moglo raditi o sredstvima koja potječu od kaznenog djela, odnosno od mita koje mu je, prema optužbi, predavao Zdravko Mamić, pa je novac privremeno oduzet.

U njezinu su se stanu nekoliko puta, ustvrdio je Mamić, sastajali on i Vekić, a Nataša i njezina kći s Vekićem te Mamićem i njegovom suprugom Marinom bili su navodno i na proslavi Nove godine u Dubaiju, što je financirao, kako sam tvrdi, Zdravko Mamić. Pričao je Mamić da im je i osobno davao novac za shopping, plaćao večere, smještaj i boravke u hotelima na moru, u BiH... U konačnici, kad se 9. lipnja 2021. dogodila velika akcija USKOK-a, Vekić je uhićen upravo u Natašinu stanu.

Dosadašnji izvidi, pak, pokazali su da je i kod Vekića i kod Nataše utvrđen nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 14:34