POLICIJA PRIOPĆILA

Uhićen zaposlenik resorta koji je u Dubrovniku napao profesora za vrijeme snimanja HRT-ovog priloga

Uz kaznenu prijavu će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Napad na Legaza

 Htv Screenshot/

Muškarac (61) koji je za vrijeme snimanja HRT-ova priloga u Dubrovniku napao 63-godišnjaka je uhićen, objavila je PU dubrovačko-neretvanska. Radi se o zaposleniku hotelskog kompleksa Royal Hotels & Resort koji je dubrovačkog profesora Igora Legaza fizički napao, a iznio mu je i prijetnje smrću. Sve se dogodilo tijekom snimanja televizijskog priloga oko rušenja zida na pomorskom dobru u Ulici Nika i Meda Pucića.

"Satrat ću te. Hoćeš da te ubijem, ajde dođi. Nemoj snimati. Je*o te Isus u pi*ku", bijesno je siktao djelatnik na Legaza dok ga je, kako se vidi na snimci, lovio za vrat i počeo gušiti.

Policijsko priopćenje prenosimo u cjelosti:

- Nakon što je jučer, 27. kolovoza 63-godišnjak pristupio u Policijsku postaju Dubrovnik i policiji prijavio napad koji se na njega dogodio tijekom snimanja televizijskog priloga oko rušenja zida na pomorskom dobru u Ulici Nika i Meda Pucića prethodnog dana, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako mu je 61-godišnjak, inače djelatnik obližnjeg hotelskog kompleksa, prišao i bez povoda uputio ozbiljne prijetnje smrću nakon čega je na njega i fizički nasrnuo, pri čemu oštećeni nije zadobio ozljede.

S obzirom na to da je osumnjičenik tijekom jučerašnjeg dana bio nedostupan policiji zbog odsutnosti izvan Republike Hrvatske, za njim je raspisana potraga te je uhićen tijekom današnjeg dana.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje osumnjičeni 61-godišnjak će, tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, stoji u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, dubrovčanin Igor Legaz u srijedu je uz pomoć sugrađana prepilio ogradu i srušio zid u blizini vile Elite u Lapadu kako bi svima omogućio prilaz plaži. Spor traje punih 15 godina. Zid i ograda bili su na pomorskom dobru pa u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj tvrde da nema kaznenog djela.

I tom je prilikom radnik Royal Hotels&Resortsa napao Legaza i okupljene građane te pokušao oteti kabel koji napaja pilu. Međutim, tada su reagirali policajci koji su ga odveli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 06:08