DOLIJAO NASILNIK

Uhićen napadač na Bojana Ivoševića: Policija ga zaskočila na području Splita, skrivao se više od 20 dana

Napadač je stan u zgradi na Kruševića gumnu uzeo u najam zajedno s partnericom s kojom ima malodobno dijete

Bojan Ivošević

 Božidar Vukičević/CROPIX

Splitska policija uhitila je D.Ž. (24) iz Splita za kojim se tragalo više od 20 dana zbog napada na zamjenika gradonačelnika Splita, Bojana Ivoševića, na Kruševića gumnu početkom ovoga mjeseca. Osumnjičeni za napad i udarac šakom u glavu dogradonačelnika nalazi se u službenim prostorijama Prve policijske postaje, gdje će nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Sporni događaj zbio se početkom rujna oko 16 sati nakon čega je policija izašla na teren po dojavi o napadu. Na mjestu događaja zatekli su žrtvu Bojana Ivoševića, a počinitelj se udaljio, piše Slobodna Dalmacija.

Napadnuti dogradonačelnik je u bolnici zatražio liječničku pomoć i utvrđena mu je lakša tjelesna ozljeda u predjelu glave. Nakon toga je žrtva pristupila u nadležnu policijsku postaju i podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnji protiv nepoznate osobe jer se radilo o susjedu iz zgrade u kojoj stanuje, a kojega je poznavao samo iz viđenja.

Bojan Ivošević je na konferenciji za medije izjavio kako je reagirao na obiteljsko nasilje te je nakon toga došlo do sukoba sa susjedom. Prema njegovim riječima, rastrojeni muškarac iskočio je kroz prozor stana u prizemlju i napao ga, nakon čega je pobjegao.

image

Kuća na adresi Kruševića gumno, gdje je napadnut Bojan Ivošević

Ante Čizmić/CROPIX

Policijski službenici od tad provode kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je i potraga za osobom koja se dovodila u vezu s napadom. Napadač je stan u zgradi na Kruševića gumnu uzeo u najam zajedno s partnericom s kojom ima malodobno dijete, ali od tad se u isti nisu vratili, piše Slobodna Dalmacija.

U ponedjeljak poslijepodne, 23 dana nakon događaja, uhićen je na području Splita i priveden u postaju. Zbog svih okolnosti događaja već sad je izgledno kako će protiv 24-godišnjaka ići prijava zbog kaznenog djela na štetu dogradonačelnika.

Kako je policija tragala za njim 23 dana, također je više nego vjerojatno da će se u dogovoru s državnim odvjetništvom ići na privođenje nakon čega slijedi zahtjev za određivanjem istražnoga zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:11