ŠOK U ZG ŠKOLI

Učenik koji je sastavio listu za odstrel neće se vraćati na nastavu, ravnatelj otkrio: ‘Suspendirali smo ga...‘

Roditelji su zatražili nastavu na daljinu i to ćemo odobriti, kazao je ravnatelj

Ravnatelj OŠ Brezovica

 /Rtl

Nakon što je učenik jedne zagrebačke škole napravio popis onih koje navodno želi likvidirati - roditelji traže smjenu ravnatelja i psihologinje škole, javlja RTL.

Zaključak je to sastanka Vijeća roditelja koje se održalo sinoć. Smatraju da ravnatelj i stručna služba nisu reagirali na vrijeme i da s roditeljima nisu dijelili informacije. Ravnatelj poručuje - postupili su prema protokolu. Učenik je, doznajemo, suspendiran, a nadležni istražuju slučaj.

"Sve službe koje su trebale biti obaviještene su obaviještene, u samom početku smo reagirali kako je trebalo. Dijete nije na nastavi, do kada ne mogu govoriti." Psihologinja i pedagoginja obavile su razgovore s učenicima da ih umire. To nije lako jer svi bacamo asocijacije na Beograd", kazao je za RTL Direkt ravnatelj škole Darko Rogalo.

"Učenik koji je to napravio, na zahtjev roditelja koji su zatražili nastavu na daljinu i to ćemo odobriti. Učenik neće biti unutar škole", tvrdi Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 19:35