PRIVEDEN OTAC

UČENIK IZ ZAGREBA NA FACEBOOK STAVIO SLIKU KALAŠNJIKOVA 'Ovime treba ubiti učiteljicu!'

Odlukom institucija dječak je u pratnji majke prevezen u Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež, a njegov je otac priveden u policiju
 Tomislav Kristo / CROPIX

Uznemirujuća objava na Facebooku dječaka iz Zagreba, učenika 5. razreda OŠ Oton Iveković, alarmirala je nadležne institucije, čiji su predstavnici na hitnom sastanku donijeli odluku o izdvajanju djeteta iz obitelji. Na temelju odluke donesene na spomenutom sastanku, jučer je dječak upućen na multidisciplinarnu stručnu procjenu, uz pristanak majke.

Kako je prvi javio Jutarnji, krajem kolovoza na Facebook profilu dječaka objavljen je prijeteći status: 'Ovime treba ubiti učiteljicu!!!', koji je popraćen fotografijom kalašnjikova.

Također, roditelji učenika svih petih razreda OŠ Otona Ivekovića iz Zagreba otvorenim pismom ministru obrazovanja Željku Jovanoviću poručili su kako će ispisati djecu iz škole, ako se situacija s problematičnim dječakom hitno ne riješi.

Dječak je jučer u pratnji majke prevezen kolima Hitne pomoći u Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež, a njegov je otac priveden u policiju, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr .

Centar za socijalnu skrb godinama je dobivao prijave o nasilju u školama koje je pohađao taj dječak, no, nadzor u obitelji je bio teško provediv zbog nesuradnje roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:22