POVOLJNA SITUACIJA

UBLAŽAVANJE MJERA Ukinuta zabrana sajmova i revija, s radom počinju i škole stranih jezika

Ante Cvitković
 Danijel Soldo

Stožer civilne zaštite ukinuo je zabranu održavanja revija i sajmova pa se oni od danas mogu održavati po uobičajenom rasporedu. Izmjenom Odluke o nužnim mjerama ograničavanja ostala je na snazi zabrana svih javnih događanja i okupljanja s više od 40 ljudi na jednom mjestu te zabrana sportskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim prostorima.

Službeno je pak ukinuta i zabrana rada škola stranih jezika, dječjih radionica, bazena i sauna. Odluka o ograničenju prelaska granica produžena je do 15. lipnja

Proširenje objekata i manifestacija koje se smiju održavati rezultat je zadovoljavajuće epidemiološke situacije i vrlo malog dnevnog rasta oboljelih. Kako je jučer u 14 sati izvijestio Stožer, u protekla 24 sata oboljele su četiri osobe, sve četiri iz Brodsko-posavske županije. Nisu povezane s oboljelim radnicima Đure Đakovića nego su tri osobe kontakti ranije oboljele osobe, a četvrta je osoba radnik povratnik iz Njemačke, koji je stigao s još pet kolega.

- Ovo je dokaz da još nije završena priča s Covidom-19. Kad se vratite iz stranih zemalja, treba ograničiti kontakt na 14 dana i izlaziti samo onda kada je potrebno - poručio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković.

U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 2232 oboljele osobe, a 1967 osoba se oporavilo. U promatranom razdoblju preminula je jedna osoba u KBC-u Split, a dosad je umrlo 96 osoba ukupno. Na bolničkom je liječenju 120 osoba, od kojih je na respiratoru 10 pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:43