SLABA UŠTEDA

U zemlju koja je bila omiljeno odredište Hrvata za špeceraj više se ne isplati ići: ‘Nema računice‘

Nadam se da sam pomogla nekome tko je razmišljao o šopingu u Mađarskoj, a nije baš u pograničnom području, napisala je jedna Hrvatica

Ilustracija

 Simó Endre/Simó Endre/Profimedia/Simó Endre/simó Endre/profimedia

Sve više građana zbog inflacije muku muči s distribucijom kućnog budžeta, a mnogi se posljednjih dana upućuju i preko granice vjerujući kako tamo za znatno manje novca mogu kupiti znatno više proizvoda.

Jedna takva rasprava ovih se dana povela u Facebook grupi Ženski recenziraj gdje je jedna korisnica ispričala svoje iskustvo shoppinga u Mađarskoj te zaključila, a podržale su je u tome i brojne druge korisnice - da se odlazak u špeceraj u ovu državu ne isplati.

"Potrošili smo oko 4500kn, ali kad oduzmemo gorivo, cestarine i vinjetu nismo puno uštedjeli", piše ona te napominje kako se iskustvo odlučila testirati još jednom kad je u Kaposvaru u trgovini potrošila 5500 kuna, no opet ostala razočarana.

"Odlučila sam da više neću ići. Nadam se da sam pomogla nekome tko je razmišljao o šopingu u Mađarskoj, a nije baš u pograničnom području", napisala je, a u tom joj se mišljenju pridružilo mnoštvo drugih korisnica sa sličnim iskustvom.

U grupi je potom objavila i račune iz kojih se vidi kako je kupovala čokolade, kave, paštete, bombone, mliječne proizvode, piletinu, sredstva za rublje, Nutellu, kozmetiku, wc papir i brojne druge artikle.

Mnoge stvari, piše, u Mađarskoj doista jesu jeftinije - salame, sokovi, kave, kozmetika ili piletina, ali kad se sve to prebije s troškom goriva i vinjete, zaključuje da ušteda nije dovoljno velika da bi opravdala odlazak u Mađarsku ako čovjek ne živi u pograničnom području.

Osim toga, korisnice otkrivaju kako je za dobar dio asortimana koji je u Mađarskoj povoljniji uvedena limitirana kupnja što znači da odjednom ne možeš kupiti više proizvoda te da iz tog razloga velik dio Mađara ovih dana u shopping odlazi u Sloveniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:09