PROSVJEDI U HRVATSKOJ

U Zagrebu samo 1.000 ljudi, u ostatku zemlje puno manje

Prosvjedni su se skupovi održali danas u većini hrvatskih gradova, no nigdje s većim brojem ljudi
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Novi prosvjed za rušenje Vlade održava se danas u Zagrebu. Prosvjednici su počeli su okupljanjem oko 18 sati nakon čega bi trebali krenuti u prosvjednu šetnju gradom tijekom koje će obilaziti državne institucije. Na meti prosvjednika je i oporba za koju drže da ne reagira dovoljno snažno prema vladajućoj vlasti.

Počitajte što se događalo na prosvjedima u drugim hrvatskim gradovima: U Karlovcu napadnut umirovljenik; U Zadru građani vrijeđali prosvjednike

Prosvjedi su danas bili održani i u Zadru, Đakovu, Virovitici, Rijeci, Karlovcu te Ludbregu kao i Labinu, Županji, Splitu, Puli i Sisku.

____________________________

PRATITE RAZVOJ ZBIVANJA

>>>>NOVO<<<< - 20:40 - Prosvjed završio na Trgu bana Josipa jelačića. Novi je najavljen u srijedu 18 sati.

20:33 - S velikim transparentom 'Nacionalizacija banaka' prosvjednici su se zaustavili pred zgradom HNB-om. Povorka je nakon toga krenula prema Trgu bana Jelačića.

20:14 - Prosvjednici došli do SDP-ova sjedišta na Iblerovom trgu. Okomili su se na predsjednika SDP-a Zorana Milanovića te viču 'SDP lopovi, nećemo ni vas!' Izgleda da policija nije očekivala dolazak prosvjednika te su pred zgradom bila tek dva policajca. Kasnije je došlo još desetak.

20:08 - Prosvjedna povorka ušla u Palmotićevu ulicu i kreću se prema sjeveru. Blokirali su promet.

20:00 - Nastavili Teslinom prema Amruševoj i idu dalje.

19:49 - Povorka ušla u Gundulićevu ulicu te se zaustavila pred zagrebačkim HDZ-om.

19:38 - Prosvjednici se zaustavili pred japanskim veleposlanstvom gdje su održali minutu šutnje pa potom nastavili dalje.

19:31 - Povorka je napravila krug oko Džamije te nastavila Ulicom kneza Držislava.

19.16 - Prosvjednici pred središnjicom HDZ-a na uzvikuju 'Jaco, odlazi!'.

18:59 - Više od tisuću prosvjednika Ilicom je došlo do Trga bana Josipa Jelačića pa preko Jurišićeve kreću dalje, vjerojatno prema HDZ-u.

18:46 - Nakon što su ih zaustavili policajci, vođa prosvjeda Ivan Pernar probio se do policije i tražio da ga uhite. Povorka se nakon nekog vremena okrenula i počela spuštanje prema Ilici.

18:36 - Sada već oko 500-tinjak ljudi zaustavljeno je na sredini Mesničke ulice pred policijskom blokadom.

18:28 - 300-tinjak prosvjednika ide Mesničkom ulicom prema Gornjem gradu. Vjerojatno su se zaputili prema Markovu trgu.

18:23 - Prosvjedna povorka krenula Ilicom prema Frankopanskoj.

18:15 - Na Cvjetnom trgu sada ima oko 200-tinjak osoba. Jedna skupina prosvjednika koja se naziva 'Akademska solidarnost' zatražila je od drugih da se uklone zastave protiv EU-a. Preko megafona izjavili: Ovdje nije mjesto zastavama protiv EU

18:10 - Predsjednik HND-a Zdenko Duka došao pružiti podršku prosvjednicima.

18.00 - Na Cvjetnom trgu okupilo se stotinjak osoba s transparentima koji prozivaju Vladu i premijeku Kosor te pozivaju na odbijanje ulaska u Europsku uniju. Iako je u prvim prosvjednima bilo uobičajeno da se na početku prosvjeda održi nekoliko motivirajući govora, vjeruje se kako danas toga neće biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:24