LOKALNI STOŽERI

U Zagrebu 21 novi slučaj, kod Osijeka 16, evo kakvo je stanje u ostalim županijama

Na području Osječko-baranjske županije trenutno su ukupno 173 osobe pozitivne na koronavirus
Arhiva
 Ivo Ravlić/Cropix

U zadnja 24 sata Osječko-baranjska županija bilježi 16 novih osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je deset s područja Đakova gdje se pojavilo novo žarište zaraze, a svi novozaraženi kontakti su ranije oboljelih.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u srijedu kako su u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena 144 uzorka, od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Deset ih je s područja Đakova, tri iz Kopačeva, a po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine.

Iz Stožera napominju kako su na području županije trenutno 173 osobe pozitivne na koronavirus, najviše s područja Đakova i okolice, potom Osijeka, a oboljelih, ukupno pet, sada ima i na području Baranje.

Na bolničkom praćenju u osječkom KBC-u nalazi se 29 pacijenata, međutim nitko nije na respiratoru niti je u težem zdravstvenom stanju.

U samoizolaciji je ukupno 1.630 osoba, od kojih su 43 od jučer pod tom mjerom. Policija je u zadnja 24 sata obavila 109 samoinicijativnih provjera samoizolacije, a sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi.

HRT javlja kako je u gradu Zagrebu opet najviše novozaraženih - 21.

Vukovarsko-srijemska županija

Još jedna osoba iz Bapske zaražena je koronavirusom - pokazala je analiza 58 uzoraka, koliko je obrađeno u posljednja 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestio je tamošnji Stožer. Jedna je osoba hospitalizirana, dok se ostalih 9 nalazi na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 273 osobe, od čega su njih 176 kontakti oboljelih, javlja HRT.

Požeško-slavonska županija

Još sedam osoba je pozitivno na koronavirus na području grada Požege, javlja Portal Požega.eu . Navodno je zaraženo šest osoba iz naselja Bankovci koji su bli u kontaktu s dvije osobe koje su se vratile iz Njemačke. Navodno je zaražen i mladić iz Požege koji je boravio u jednom zagrebačkom noćnom klubu.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 74. dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 6 osoba uzimanjem uzoraka.

Zadarska županija

Iz Zadra je priopćeno kako na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba, a da je u samoizolaciji je 407 osoba. Jučer je napravljen 91 test . Policija nije zabilježila nijedno kršenje mjere samoizolacije. Gradonačelnik Branko Dukić negativan je na koronavirus i od danas više nije u samoizolaciji.

Istarska županija

Nema novooboljelih na području Istarske županije u protekla 24 sata, objavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Primorsko-goranska županija

IZ Rijeke je priopćeno da je u posljednja 24 sata na području županije jedna osoba novooboljela od Covida. Radi se o hrvatskom državljaninu koji je stigao iz Srbije.

Dubrovačko neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je novi slučajazaraze koronavirusom, a riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno pozitivne osobe s područja Dubrovnika, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Ostali nalazi poslani u utorak su negativni, a od početka pandemije na analizu je poslano ukupno 3757 uzorka.

U samoizolaciji je 50 osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja te mjere.

Županijski stožer Civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji još je dvoje oboljelih od covida-19, te ih je sada ukupno devetero, a iako svi imaju blage simptome, Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije je priopćio da ipak pooštrava preporuke radi sprječavanja širenja infekcije.

Prema riječima načelnika Županijskog stožera Josipa Ribara, dvoje novooboljelih su bliski obiteljski kontakti prije oboljele osobe, što je s dobro s epidemiološke strane te nema potrebe za dodatnim utvrđivanjem kontakata, ali je, budući da se infekcija vratila, odlučeno da od danas sve stranke koje ulaze u urede Karlovačke županije moraju imati maske i rukavice te se moraju evidentirati pri ulazu.

"Sve stranke morat će ostaviti kontakt, telefonski broj za potrebe epidemiološke provjere ako se naknadno ustanovi infekcija“, rekao je Ribar.

Stožer također moli sve građane da paze na sebe i druge, da drže međusobni razmak, da pri ulasku u zatvorene prostore stave maske i da dezinficiraju ruke.

Ribar je također rekao da zbog liberaliziranog prelaska granice u Karlovačkoj županiji i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom ovaj vikend očekuju pojačane gužve.

Iz Bosne i Hercegovine normalno ulaze u Hrvatsku svi koji imaju rezervacije za ljetovanje ili neodgodive poslove, a za hrvatske građane koji ulaze iz Bosne i Hercegovine ukinuta je obvezna samoizolacija, podsjetio je.

U Karlovačkoj županiji, priopćio je Stožer, devet je oboljelih osoba, i to šest iz Karlovca, dvije iz Ogulina i jedna iz Slunja.

Pod mjerama samoizolacije su 73 osobe, a policija je u posljednja 24 sata evidentirala jedno kršenje te mjere.

Jučer je testirano 45 osoba, od toga 36 u Karlovcu i devet u Ogulinu, danas je zapisano 25 osoba za testiranje u Karlovcu i dvije u Ogulinu.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji evidentirano je 40 oboljelih, a jedan je Karlovčanin umro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:19