JUTROS STIGLI

U Zagreb sletjela druga grupa hrvatskih državljana iz Gaze: ‘Prošli smo užas. To nije rat, to je masakr‘

U četvrtak su evakuirani svi hrvatski državljani koji su htjeli napustiti Pojas Gaze
 Darko Tomas/Cropix

Druga skupina hrvatskih državljana evakuiranih iz Gaze sinoć su iz Kaira krenuli na put prema Hrvatskoj. U zagrebačku zračnu luku sletjeli su jutros nešto iza devet sati, prenosi N1.

- Prošli smo užas. Situacija je loša, nema ništa – goriva ni hrane. To nije rat, to je masakr, rekao je potreseni muškarac koji je će boraviti kod rodbine dok ne smisli što dalje. Na pitanje reporterke koja su ostavili iza sebe, rekao je da se radi o brojci od skoro 30 poginulih.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Treća skupina evakuiranih državljana RH u Hrvatsku će stići u nedjelju popodne, piše N1. Jučer je u zračnu luku stigla i Amani Elbalawi koja je dočekala oca koji je letio preko Pariza.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

- Moj otac bio je u katastrofalnoj situaciji, kao i svatko tamo. Izašao je uz pomoć veleposlanstva jer smo na vrijeme poslali dokumente. Sačekali su ga na egipatskoj strani i sad je na putu za Zagreb, rekla je za N1.

U četvrtak su evakuirani svi hrvatski državljani koji su htjeli napustiti Pojas Gaze. Prvotno su se prijavila 23 državljana, da bi kasnije jedna žena odlučila da će ipak ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:35