NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata nitko zaražen koronom nije preminuo, u bolnicama je trenutno 137 covid pacijenata

Zabilježeno je 125 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1009
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je izdao priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 125 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1009.

Među njima je 137 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Nema evidentiranih preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 362.621 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 8.245 preminulo, ukupno se oporavilo 353.367 osoba od toga 129 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3.198 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.248.466 osoba, od toga 5.979 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 24. srpnja utrošeno je 3.005.376 doza cjepiva, a cijepljeno je 39,9% ukupnog stanovništva, odnosno 48,0% odraslog stanovništva. Na dan 24. srpnja utrošeno je 8.105 doza cjepiva, a od toga je 2.848 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 24. srpnja 1.620.106 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.429.990 osoba (1.385.270 osoba cijepljeno s dvije doze te 44.720 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 42,45% odraslog stanovništva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u nedjelju prije tjedan dana bilo je 107 novih slučajeva na 3.469 provedenih testova, u bolnicama je bio 121 covid pacijent, a samoizolacija je bila propisana za 3.756 osoba.

Izvješća lokalnih stožera

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvanaest novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je dvanaest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se sedam osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je pet osoba muškog i sedam ženskog spola i to po tri iz Dubrovnika i Korčule, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Konavala, Lumbarde, Smokvice i Vele Luke. Od sedam oporavljenih njih su četiri iz Dubrovnika te po jedna iz Opuzena, Konavala i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 623 uzorka, a od početka pandemije ukupno 95 506.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je trinaest osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji je 318 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Zagrebačkoj županiji osam novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja je 24 sata evidentirano osam osoba oboljelih od covida-19, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U odnosu na podatke od subote oboljele su tri osobe u Velikoj Gorici te po jedna u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Jastrebarskom, Ivanić-Gradu i Dugom Selu, a dvije su osobe ozdravile.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije od početka pandemije do nedjelje evidentirano je 30 426 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom.

Izliječeno je 30 311 osoba, 76 osoba je umrlo, a trenutno je aktivno 39 slučajeva.

U Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze

U Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 186 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno su dva pacijenta, priopćili su iz Stožera.

Međimurje: Dva nova slučaja zaraze

Međimurje ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom, što je 2,4 posto pozitivnih od broja testiranih, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka.

Oporavila se jedna osoba, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas iznosi 12.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirana su četiri pacijenata pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

Od jučer nema novih hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, nema pacijenata ni na invazivnoj respiraciji, a nije bilo ni preminulih osoba pozitivnih na covid-19.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Jedan novozaraženi

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja grada Bjelovara, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema osoba na liječenju zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su dva pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 60 osoba.

Šest novooboljelih i pet ozdravljenih u PGŽ

U Primorsko-goranskoj županiji je šest novooboljelih od koronavirusa i pet ozdravljenih, pa je aktivnih slučajeva covida-19 u županiji 84, javio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima su tri mlađe osobe, a tri su u dobnoj skupini od 26 do 64 godine i svi su necijepljeni, izvijestio je Stožer.

Prethodnog dana testirano je 1136 uzoraka, od kojih je pozitivno bilo 0,5 posto.

Klinički bolnički centar Rijeka javlja da se u toj bolnici liječi 12 pacijenata od covida-19, a jedan pacijent je na respiratoru.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 43 novoboljela, najviše u Splitu

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 43 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a najviše novooboljelih je iz Splita, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

​Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 672 obrađena testa potvrđena su 43 nova slučaja zaraze i to iz Splita 24, ​Trogira šest, ​Kaštela ​četiri​, Omiša ​i Dugopolja po tri, Solina ​dva ​te ​Dugog Rata ​jedan.

​"​Od ukupnog broja novooboljelih, 29 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno ​se ​1029 osoba nalazi u samoizolaciji​, na bolničkom liječenju ​je 14 covid pozitivnih osoba​, a jedna od njih je na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema ​umrlih osoba", kazali su u Stožeru.

U Zagrebu 16 novooboljelih od koronavirusa

U protekla je 24 sata u Zagrebu je potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom i sada je 150 aktivnih slučajeva, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.938, što je 16 osoba više, nego jučer.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 202 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 16 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih devet.

Od toga su tri kontakti ranije zaraženih osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod šest je oboljelih osoba moguća izloženost u drugoj županiji tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Zadru, Istri i na Pagu.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a za dvije je osobe obrada u tijeku, priopćeno je.

U zagrebačkim domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika, a niti u Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom subote na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 979 osoba, a na javni poziv cjepivima Janssen i Moderna odazvalo se 587 osoba.

Krapinsko-zagorska županija bez novozaraženih

Drugi dan zaredom u Krapinsko-zagorskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U odnosu na subotu, nisu se oporavile nove osobe, a trenutno je aktivno sedam slučajeva zaraze dok je u samoizolaciji 17 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Istra bez novozaraženih

Na području Istarske županije u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, a nakon što je ispitano 189 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 189 uzoraka briseva na covid-19 te nema novozaraženih osoba s našeg područja. U mjerama samoizolacije nalaze se 223 osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Napominju i da su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju tri osobe.

"Epidemiološka situacija u Istri je i dalje povoljna i držimo je pod kontrolom. To što u Istri imamo takvo stanje da dnevno ili nemamo novozaraženih ili eventualno bilježimo jedan slučaj, ne znači da je covid-19 netragom nestao i da će ujesen opet sve biti po starom", ustvrdio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

"Mislim da je odgovorno da se cijepimo", poručio je.

Brodsko-posavska županija dva, Požeško-slavonska nijedan novi slučaj zaraze

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o dva nova slučaja zaraze koronavirusom, dok u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nije potvrđen nijedan novi slučaj.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom liječenju je pet osoba od kojih dvije treba potporu respiratora, a mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 97 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se kod kuće liječi šest osoba, a mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 57 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji bez novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj novooboljelih od covida-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U dnevnom izvješću pozivaju stanovnike županije na odgovornost i razumijevanje u ponašanju te pridržavanje mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

U Karlovcu i Generalskom Stolu po jedan novooboljeli od covida-19

U Karlovačkoj županiji su u posljednja 24 sata dva nova slučaja covida-19, po jedan u Karlovcu i Generalskom Stolu, te je do sada od covida-19 oboljelo ukupno 14.310 ljudi, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom je liječenju šest osoba, od kojih je jedna primljena unatrag 24 sata.

Pod mjerom samoizolacije je 84 ljudi.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od covida-19 oboljelo 14.310 osoba, a 519 ih je umrlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:20