LIJEPA GESTA

U Vrbovcu otvorili kozmetički salon za izbjeglice iz Ukrajine: ‘Možda iz ovog proizađu naši budući kolege!‘

‘Ukrajinkama će omogućiti da se uče poslovima friziranja pa ako netko vidi da dobro rade, možda će tako naći i posao‘

U salonu će raditi Ukrajinke koje su izbjegle iz svoje zemlje

 Radio Vrbovec/

Na gradskoj tržnici, u prostoriji vrbovečkog Crvenog križa, u ponedjeljak je otvoren kozmetički salon čije će usluge moći koristiti izbjeglice iz Ukrajine. Zahvaljujući donacijama Obrtničke komore grada Zagreba, Udruženju trgovaca Zagreba te Udruženju obrtnika Vrbovca radit će frizerski salon, te će biti moguća manikura, pedikura i uređenje trepavica.

Frizerke su Ukrajinke Svetlana i Lesija, manikuru će raditi Katja, a Nadja je zadužena za uređenje trepavica. One su na otvaranje došle sa svojom djecom, a gostima su pripremile ukrajinski kolač – ribanu pitu.

"Ovaj beauty centar otvoren je za potrebe naših Ukrajinki koje su smještene u hotelu ovdje u Vrbovcu. Odlučili smo da im u sklopu psihološke pomoći opremimo jedan salon gdje će one moći poraditi na sebi jer odraz ljepote i sređenosti nije odraz kako se netko osjećaj u duši i što njima treba. S nama je tu i naša lokalna frizerka Dunja koja im je među prvima pružila frizerske usluge i zahvaljujemo joj na tome, ali također znamo da ona ne može njih sve frizirati besplatno i beskonačno", rekla je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko. Dodala je da salon nije u komercijalne svrhe i neće nikome raditi konkurenciju.

Ukrajinkama će omogućiti da se uče poslovima friziranja pa ako netko vidi da dobro rade, možda će tako naći i posao, rekla je Mucko.

U Gradu Vrbovcu je trenutno 150 izbjeglica iz Ukrajine, koje su smještene u restoranu Marija (bivši motel Bunčić). Od njih je 80 djece. Osnovni cilj otvaranja salona jest da im pomognu da se uključe, barem se malo odmaknu od svojih trauma i nedaće koje su ih u životu snašle, istaknula je Mucko.

Oprema koja je u novootvorenom salonu kroz period od nekoliko mjeseci preselit će se u novu zgradu vrbovečkog Crvenog križa koja se gradi u Ulici poginulih branitelja. Tako će je moći koristiti umirovljenici u sklopu svojih radionica.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić naglasio je da mu je izrazito drago što su donacijom imali priliku pomoći u otvorenju salona.

"Drago mi je da smo danas u ovom beauty centru u Vrbovcu gdje je komora donirala sredstva, rekao bih za pomoć ljudima iz Ukrajine. S obzirom na situaciju, smatram da je ovo jedna lijepa, ljudska gesta. Na ovaj način možemo im olakšati da se druže, ali i da budu aktivni. Možda iz ovog proizađu naši budući kolege, radnici, suradnici. Veselimo se što smo im mogli pomoći", rekao je Šabić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:11