DOLIJALI PREVARANTI

U Splitu u tri mjeseca podignute optužnice protiv deset ljudi koji su lažirali covid potvrde

Okrivljenici su radi nesmetanog ulaska u RH te na stadion Poljud od nepoznatih osoba pribavljali ili osobno izrađivali lažne testove
Ilustrativna fotografija
 Ilustracija/Goran Mehkek/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je od 1. lipnja do 1. rujna ove godine u devet predmeta podiglo optužnice protiv sedam hrvatskih državljana, dvoje bosanskohercegovačkih i jednog nizozemskog državljanina zbog krivotvorenja covid isprava, priopćeno je u petak na stranici ODO-a.

Kako se navodi, okrivljenicima se stavlja na teret da su od 2. svibnja do 12. srpnja 2021. radi nesmetanog ulaska u Republiku Hrvatsku te na stadion Poljud od nepoznatih osoba pribavljali ili osobno izrađivali te uporabili neistinite negativne testove na covid-19 kao potvrdu svojeg zdravstvenog stanja, iako su znali da su pribavljeni nalazi neistiniti, jer se prethodno nisu testirali na tu bolest.

Osnovano se sumnja da su takve nalaze predavali policijskim službenicima pri ulaznoj graničnoj kontroli RH na međunarodnim graničnim prijelazima Vinjani Donji, Vinjani Gornji kao i Zračnoj luci Split te ovlaštenim osobama na kontroli ulaska na stadion Poljud, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:20