MORSKI MARENDIN

U Splitu održano natjecanje u pripremi ‘brodske spize‘, pogledajte delicije ‘majstora kužine‘

Splitski Festival Jedrenja jedinstvena je manifestacija koja po prvi puta objedinjava najprestižnije i najpopularnije regate
 Marin Ljubičić J.k. Labud/

U sklopu priprema za Višku regatu i Splitskog Festivala Jedrenja, danas je U Labudu održan Morski marendin, natjecanje u pripremi brodske spize, gdje su kuharske posade odmjerile snage u prezentaciji kulinarskih umijeća.

Pobjedničko prvo mjesto dijele posada ragbi kluba Nada s bronzinićem od 5 vrsta grahorica i pancetom te posada Željka Jerkova s gregadom od raže. Treće mjesto osvojila je posada pod zapovjedništvom Lea Kureta, priopćeno je iz organizacije Splitskog festivala jedrenja.

image
Marin Ljubičić J.k. Labud/
image
Marin Ljubičić J.k. Labud/
image
Marin Ljubičić J.k. Labud/
image
Marin Ljubičić J.k. Labud/

Jela je ocjenjivao žiri kojim je predsjedala Direktorica turističke zajednice Splitsko dalmatinske Županije Ivana Vladović uz Jovicu Palikovića, legendarnog hrvatskog automobilista, poznatog Dunda iz Tria Gušt, dr. Nenada Ilića i bonkulovića Željka Ferića. Kako je prilikom dodjele nagrada istaknula Predsjednica žirija, Ivana Vladović:

„Oduševljena sam prezentacijom i kvalitetom fenomenalne spize koju možete napraviti samo na brodu stoga me osobito veseli da ćemo prvoplasirana jela uvrstiti u projekt "Dalmatinska marenda" koji će TZ Split predstaviti idući vikend. Nagrade najboljima su osigurali Vina Matošević, Klaster ZORA, Solana Pag i Microgreens.hr.

Neposredno nakon dodjele nagrada u prepunim klupskim prostorijama predstavljene su knjige o jedrenju dvojice jedriličara i članova JK Labud, Eldora, Sania Delića i Sharedreams − Jedrima oko svijeta i Lea Lemešića.

image
Marin Ljubičić J.k. Labud/
image
Marin Ljubičić J.k. Labud/

79. Viška regata, na koju se ove godine prijavilo više od 170 posada, ujedno je kulminacija Splitskog Festivala Jedrenja, trodnevnog spektakla koje počinje sutra, u petak 13.10.2023. ujutro u 9.00 sati. Start regate, moguće je gledati iz prirodnog amfiteatra splitske luke na području od Sustipana, preko velikog lukobrana ACI-a i šetnice na potezu od Zvončaca sve do uvale Ježinac.

Splitski Festival Jedrenja jedinstvena je manifestacija koja po prvi puta objedinjava najprestižnije i najpopularnije regate koje se u razdoblje od sredine rujna do sredine listopada organiziraju na području Splita i Dalmacije, čime Labud Classic, Mala Mrduja, Mrduja, Startup Europa i Viška regata dobivaju novi poticaj kojim se odaje priznanje dosadašnjoj tradiciji, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:51