SUSRET

U Splitu održan sastanak dvojice župana - Blaženka Bobana i Zlatka Komadine

Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo nakon današnjega sastanka, navodeći kako su ove dvije županije slične

Zlatko Komadina

 Matija Djanješić/Cropix

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban primio je u sriijedu Zlatka Komadinu, župana Primorsko-goranske županije, a razgovarali su o temama koje vežu te dvije županije, s naglaskom na javni linijski prijevoz, priopćeno je nakon sastanka.

" U dobroj koordinaciji s resornim ministrom Olegom Butkovićem mislim da ćemo taj problem dovesti do kraja, na zadovoljstvo ruralnih dijelova naših županija“, izjavio je župan Boban tumačeći rješavanje problema javnog linijskog prijevoza u te dvije županije.

Župani su razgovarali i o pomorskom dobru te lučkim upravama, iako Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija imaju različite modele lučkih uprava.

Kako se navodi u priopćenju, bitna tema na ovom sastanku bile su i koncesije na pomorskom dobru, s obzirom na to da takve teme pojačano zanimaju javnosti. Razgovaralo se i o disperziji turizma u ruralne dijelove tih županija.

„Svjesni smo kako imamo puno dodirnih točaka pa smo dogovorili i uzvratni posjet Primorsko-goranskoj županiji“, zaključio je Blaženko Boban.

Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo nakon današnjega sastanka, navodeći kako su ove dvije županije slične po pitanju otoka, priobalja i zaobalja.

„Zbog svega toga je važna tema javni linijski prijevoz jer linije nemaju prihoda po kartama pa treba što više subvencionirati prijevoz. Imamo izračun po kojemu se nisu uzele specifičnosti zaleđa i otoka, što bitno poskupljuje linijski prijevoz“, istaknuo je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:08