TEŽAK GAF GOSPIĆKIH TUŽITELJA

U spis nije uvršten ključni dokaz - nalaz vještačenja krvave jakne ubojice s Plitvica

Dražena Grđan mahnito je izbola žrtvu, a tužitelji u spis nisu priložili vještačenje njezine krvave jakne

KARLOVAC - Draženu Grđan (43) karlovački je sud već danas mogao osuditi za hladnokrvno ubojstvo susjede Stake Hinić (69) da se nije dogodio težak propust Županijskog državnog odvjetništva u Gospiću koje je pripremalo optužnicu.

Svađa zbog novca

I neshvatljivog razloga tužitelji u spis nisu uvrstili nalaz vještaka o ključnom, ujedno i jedinom materijalnom dokazu koji okrivljenu dovodi u vezu sa žrtvom - trag Stankine krvi na lijevom rukavu Draženine jakne.

Utvrđeno je to nakon što je svoje nalaze vještačenja iznio stručnjak iz Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, Marko Krešimir Abramović. Tada je karlovačka tužiteljica shvatila da taj detalj nedostaje u spisu koji su pripremali njezini kolege iz Gospića.

Propust je uočio i sudac Ante Ujević, pa je odvjetnik okrivljene tražio odgodu postupka kako bi se mogao pripremiti na predočenu analizu forenzičkog vještačenja , što je sudac uvažio. Dražena Grđan je 14. siječnja prošle godine oko 19.30 sati u Rudanovcu na Plitvičkim jezerima došla susjedi Staki Hinić i tražila da joj posudi novac, jer je od nje i ranije posuđivala.

Majka troje djece

Umirovljenica je rekla da nema novca, a Dražena je krenula prema njezinu novčaniku. Staka je zaprijetila policijom. U tom trenutku Dražena joj je u oči bacila sredstvo za odmašćivanje pećnica te je stala mahnito bosti nožem.

Forenzičari su izbrojili 21 ranu. Kako bi prikrila zločin, Dražena si je dva dana kasnije sama izbola leđa zbog čega je Rudanovac danima bio u strahu od serijskog ubojice, a pokazalo se da je trebao strahovati od šutljive domaćice, nezaposlene majke troje djece. Na suđenju se odlučila braniti šutnjom.

Potreseni sin: Vidio sam mrtvu majku u lokvi krvi

- Vidio sam nešto najgore što čovjek može vidjeti - vlastitu mater u lokvi krvi - rekao je potreseni Miloš Hinić, sin pokojne Stake, tijekom svjedočenja, koji je i sam dva dana proveo u policiji na ispitivanjima dok se tražio osumnjičenik za ubojstvo. Prijavom izmišljenog napada, Dražena Grđan je u stvari na sebe privukla pažnju istražitelja. Susjeda Nada Eror posljednja je pokojnu vidjela živu, dva sata prije nego je ubijena.

Staka Hinić, koja je živjela od mirovine i iznajmljivanja apartmana turistima, rekla joj je da je Draženi i njezinom suprugu već bila posudila 300 kuna koje nikada nije dobila natrag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:58