BROJNE INTERVENCIJE

U Selcu izbio požar zbog istjecanja plina, jedna osoba uslijed eksplozije zadobila opekline

Vatrogasci su ovih dana imali pune ruke s posla s požarima na Čiovu, na području Zadarske županije, u Kaštel Novom i Imotskom

Požar otvorenog prostora

 HVZ

U srijedu je ugašenim proglašen požar otvorenog prostora na otoku Čiovu, a ugašeni su i požari u Kaštel Novom te Imotskom. Aktivan je požar na području Diklo-Kožino, koji će prema procjeni biti uspješno ugašen, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Trenutačno je aktivan požar otvorenog prostora na području Zadarske županije, Diklo-Kožino, na koji su upućena i dva kanadera. Prema procjeni, požar će biti u vrlo kratkom vremenu uspješno ugašen.

image

Požar otvorenog prostora na području Zadarske županije, Diklo-Kožino

HVZ

U srijedu u 16:14 sati Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Kaštel Novom, predio Rudine. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir te dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica, Mladost, Solin i Kaštela.

Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja, dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 te specijalno željezničko vozilo ROBEL za gašenje požara. Požar je ugašen u 20:20 sati.

U srijedu je također zaprimljena dojava o požaru na otvorenom prostoru u Imotskom, naselje Grubine. Požarom je zahvaćena borova šuma i raslinje na površini od 1,5 ha. U gašenju požara sudjelovala je JVP Imotski sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila te jedan AT 802 koji je bio na ovom području zbog protupožarnog izviđanja s jednim bacanjem vode. Požar je uspješno ugašen.

Osim požara otvorenog prostora, vatrogasci su imali i požar uslijed eksplozije. ŽVOC Rijeka u srijedu je u večernjim satima zaprimio dojavu o eksploziji unutar objekta u Selcu. Radilo se o istjecanju plina te trenutnog izgaranja plinske smjese uslijed čega je jedna osoba zadobila opekline. Ozlijeđena osoba zbrinuta je od strane Hitne medicinske službe. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Crikvenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:43