POTOP U ZADRU

U sat vremena palo kiše koliko ne padne u mjesec dana: Auti doslovno plivaju u bujici vode!

Pljusak koji je ujutro potopio Zadar na više je mjesta u gradu stvorio probleme u prometu

Zadar

 /Zadarski.hr

Jutros je u sat vremena u Zadru palo preko 50 litara kiše na metar četvorni!

Kiša je padala tijekom noći, ali od 7 do 8.15 sati izlila se najveća količina, preko 50 litara po četvornom metru. Tolika količina kiše ne padne ni u mjesec dana - kazala nam je Ana Vidović, meteorologinja na Meteorološkoj postaji Puntamika. Zbog iznimnih padavina morali su provesti izvanredno mjerenje, a preciznije podatke znat će iza podneva, piše Zadarski.hr.

Pljusak koji je u utorak ujutro potopio Zadar na više je mjesta u gradu stvorio probleme u prometu. Poplavljene su brojne ceste, ali i parkirališta, kao ovo sa slike na Relji, gdje je za nekoliko minuta nastao "bazen".

Zbog ekstremne količine kiše koja je pogodila Zadar i širu okolicu, a zbog čega nije bilo moguće da odvodna infrastruktura prihvati svekolike oborine, vodena bujica prodrla je u zatvoreno bazensko plivalište na Višnjiku, potvrdili su iz sportskog centra.

image

Višnjik

/Zadarski.hr

Športski centar Višnjik zatražio je žurnu pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i tvrtke "Odvodnja", a osoblje bazena, uz potporu korisnika koji su se zatekli na plivalištu, poduzelo je sve moguće da se umanji šteta, te je započelo djelovati na zahvatima da se bazenska infrastruktura zaštiti u najvećoj mogućoj mjeri.

- Zbog navedenoga, molimo sve korisnike za razumijevanje, a cijeli će objekt do daljnjeg biti zatvoren. Čim budu ostvareni svi uvjeti za ponovno otvaranje javnost će o tomu biti obaviještena - najavili su iz gradske ustanove, prenosi Slobodna Dalmacija.

Gradski vijećnik Mate Lukić na svom je Facebook profilu objavio video u kojem pokazuje što mu se jutros dogodilo na nedavno obnovljenom raskrižju Puta Biliga i Hrvatskog sabora.

Lukića je kao i brojne građane zahvatilo jutrošnje nevrijeme. Gradski vijećnik tvrdi da ga je odjedanput u prometu zahvatila velika bujica vode te kako se prometnica odjedanput našla u dubokoj vodi, a time i Lukićev automobil.

- Kako se ovo moglo dogoditi? Ovo je novo raskrižje! Ovo je nevjerojatno! Najgore od svega što sam dijete vozio u autu! Je li itko očistio je**ne šahtove u gradu?! Svaka čast izvođačima, poručio je ironično Lukić kojemu je automobil kompletno uništen, prenosi Zadarski.hr koji je objavio još nekolicinu snimki koje prikazuju ‘ulice koje izgledaju poput kanala u Veneciji‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:05