TZ RIJEKA

U Rijeci u prosincu dva posto više turista nego rekordne 2019. godine

Domaćih gostiju je bilo 3.366 ili 26 posto posto više u odnosu na 2019., a ostvarili su pritom 25 posto više noćenja.

Panorama Rijeke.

 Profimedia

U Rijeci je u prosincu lani boravilo 6.515 turista, što je dva posto više nego u istom mjesecu rekordne 2019., izvijestili su u ponedjeljak iz Turističke zajednice Grada Rijeke.

Domaćih gostiju je bilo 3.366 ili 26 posto posto više u odnosu na 2019., a ostvarili su pritom 25 posto više noćenja.

Gostiju iz Njemačke je bilo približno kao i 2019., dok je značajno više bilo gostiju iz Austrije i Slovenije, zemalja kojima je Rijeka brzo dostupna kao vikend odredište.

Prema podacima iz riječke TZ, u prosincu u Rijeci ostvareno gotovo jednako, odnosno 99 posto noćenja u odnosu na prosinac 2019.

Navode da 2021., u turističkom smislu turbulentnu godinu, Rijeka završava uspješno.

Ističu velike investicije u hotelski smještaj, privlačenje gostiju veće platežne moći i stalno povećavanje kvalitete privatnog smještaja.

Pokrenut je projekt Winter Pass, koji je omogućio svim pružateljima smještaja da gostim, koji u njihovim smještajnim objektima borave dva ili više dana tijekom zime, izdaju voucher za besplatne posjete muzejima, Astronomskom centru i Bazenima Kantrida.

Projekt je usmjeren na povećanje atraktivnosti ponude smještaja i boravka tijekom zimskih mjeseci i cilja na povećanje broja dolazaka i noćenja kao i sveukupne potrošnje turista, naveli su iz TZ Grada Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:45