NIJE PRVI PUT

U požaru u Vinkovcima izgorjelo dječje igralište: ‘Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno‘

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potvrdio je da je na Lapovcima zapaljeno dječje igralište koje je potpuno izgorjelo

Izgorjelo dječje igralište u Vinkovcima

 Ivan Bosančić/Facebook

U vinkovačkoj gradskoj četvrti Lapovci u cijelosti je izgorjelo dječje igralište sa svim spravama, u požaru koji je planuo u petak navečer, potvrdili su iz vinkovačke Gradske uprave.

Požar su, po dojavi stanara iz okolnih zgrada, ugasili vatrogasci, a na mjesto požara izašla je i policija.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potvrdio je da je na Lapovcima zapaljeno dječje igralište koje je potpuno izgorjelo.

"Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno, kako u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru", napisao je Bosančić u objavi na Facebooku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina.

"Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt 'Vinkovci pametan grad – siguran grad', a koji bi trebao spriječiti upravo takve i slične aktivnosti", izvijestio je.

Na taj način, rekao je, poboljšat će se sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za video- nadzor javnih površina: trgova, parkova, dječjih igrališta, prometnih križanja i drugog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 13:31