NOVI ŽUPAN

U politici je tek dvije godine, bio je maloljetni ratnik, postao trener i socijalni radnik, veliki je navijač Osijeka...

Ima 50 godina, otac je dvoje djece, a Anušić ga je 2021. u politiku povukao s mjesta ravnatelja Doma zdravlja

Mato Lukić, novi župan osječko-baranjski i načelnik Stožera civilne zaštite u županiji snimljen koji dan nakon požara u Dravi International

 Vlado Kos/Cropix

Mato Lukić, koji će na dužnosti osječko-baranjskog župana kao njegov prvi zamjenik naslijediti Ivana Anušića, rođeni je Osječanin.

Odrastao je u Čepinu gdje je završio osnovnu školu. U politiku je ušao na lokalnim izborima 2021. kada ga je Anušić uzeo u svoj tim, nakon što je prethodne tri godine bio na funkciji ravnatelja Doma zdravlja Osijek. Prije toga je taj 50-godišnji suprug i otac dvoje djece, veliki navijač NK Osijek, koji je član HDZ-a postao 2013. godine, profesionalno radio u Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku, gdje je od 2007. do 2018. godine prošao sve stupnjeve, od odgojitelja preko voditelja ustrojbene jedinice do zamjenika ravnatelja i ravnatelja te ustanove.

Lukić je, kao i Anušić, bio maloljetni dragovoljac Domovinskog rata. Sudjelovao je u obrani Hrvatske i oslobodilačkim akcijama, a sve do 2001. godine bio je pripadnik 3. gardijske brigade. U međuvremenu je na tadašnjem Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu završio za višeg trenera sportske rekreacije, potom na Društvenom veleučilištu u Zagrebu za trenera sportske rekreacije, a zvanje diplomiranog socijalnog radnika stekao je na Studiju socijalnog rada Filozofskog fakulteta u Mostaru.

Trenutačno na Pravnom fakultetu u Zagrebu pohađa poslijediplomski specijalistički studij iz psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:44