USVOJEN PLAN

U Planu razvoja Zagrebačke županije do 2027. devet strateških projekata

U Planu razvoja istaknuto je devet strateških projekata čija je provedba u nadležnosti Zagrebačke županije

Stjepan Kožić

 Marko Todorov/Cropix

Skupština Zagrebačke županije prihvatila je u ponedjeljak županijski Plan razvoja od 2021. do 2027., najvažniji srednjoročni akt strateškog planiranja i razvoja Zagrebačke županije kojim se omogućuje priprema i provedba važnih razvojnih projekata.

U Planu razvoja istaknuto je devet strateških projekata čija je provedba u nadležnosti Zagrebačke županije, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Devet strateških projekata su - Razvojni projekt Naftalan, Projekt izgradnje i proširenja zdravstvenih kapaciteta u ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije (Samobor i Velika Gorica), Centar za gospodarenje otpadom „Zagreb“, Integrirani prometni sustav za Grad Zagreb, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Također, Zrakoplovna tehnička škola „Rudolf Perešin“ (izgradnja škole, dvorane i hangara), Centar za razvoj ekološke poljoprivrede, Pametna sela i poljoprivreda, Županijski poduzetnički centar Vrbovec te Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija.

U Planu razvoja, koje je prihvatila Županijska skupština sadržano je i osam strateških projekata čija provedba nije u nadležnosti Zagrebačke županije.

Riječ je o projektu izgradnje nove bolničke zgrade SB za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, obilaznici Volavja i Petrovine, gradnji ŽC Zaprešić-Bestovje s izgradnjom mosta preko rijeke Save, obilaznici grada Dugog Sela, novoj cesti Prigorje Brdovečko-Bobovica-Samobor s izgradnjom mosta preko Save, izgradnji tračničke veze Podsused-Sveta Nedjelja-Samobor-Bregana, Regionalnom centru za razvoj stočarstva Dubrava te izgradnji infrastrukture za širokopojasni pristup internetu.

Zagrebačka županija razvoj temelji na društvu znanja, očuvanoj kulturnoj i prirodnoj baštini, privlačnosti za rad i življenje, a povezana je skladno s razvojem grada Zagreba, navodi se u strateškom Planu razvoja.

U svim svojim dijelovima Plan razvoja Zagrebačke županije usklađen je s Nacionalnom razvojnom strategijom do 2030.godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 18:57