ZBOG PELJEŠKOG MOSTA

U Neumu se danas promet prepolovio, tamošnji ugostitelji i trgovci negoduju: ‘Ako se ovako nastavi...‘

Putnici koji putuju prema jugu uglavnom su se odlučili za Pelješki most gdje zastaju na odmorištima i fotografiraju se za uspomenu

Panorama Neuma

 Tonci Plazibat/Cropix

Prvog dana prometovanja novootvorenim Pelješkim mostom do podneva je prošlo oko četiri tisuće vozila u oba smjera.

Toliko je manje automobila prešlo preko graničnih prijelaza na Kleku i Bistrini gdje bilježe prepolovljeni promet u usporedbi sa prethodnim danima. I u Neumu je zamjetan manji broj automobila na cesti a i poslovnice Jadrolinije u Pločama i Trpnju u srijedu su prodale manji broj karata.

Putnici koji putuju prema jugu uglavnom su se odlučili za Pelješki most gdje zastaju na odmorištima i fotografiraju se za uspomenu. Svi sa kojima smo razgovarali oduševljeni su mostom, njegovom funkcionalnošću i izgledom.

I dok su Pelješčani oduševljeni u Neumu baš i nisu zadovoljni, barem vlasnici trgovina i ugostiteljskih objekti uz magistralu kojima bi ako se nastavi ovakav trend smanjenja putnika neumskim koridorom mogao pasti promet.

U ostalim dijelovima Neuma ne strahuju od gubitka prometa, dapače ističu da će se izgradnjom mosta smanjiti gužve te će moći razvijati turističku djelatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:46