TEŠKE OZLJEDE

U garaži u Grdanjcima pronađen Bangladešanin u besvjesnom stanju, policija otkrila što se dogodilo

Policija je izvijestila da je strani državljanin 24-godišnjak iz Bangladeša koji je s dvojicom prijatelja u Hrvatsku ušao ilegalno

Ilustracija

 Boris Kovačev/Cropix

Nakon što je u petak navečer u zagrebački KBC Sestre milosrdnice zaprimljen s teškom ozljedom glave strani državljanin, a o čemu je Jutarnji list još jučer izvijestio, u međuvremenu je zagrebačka policija raspetljala slučaj i otkrila, prema trenutačno dostupnim informacija, što se dogodilo.

Riječ je o 24-godišnjem mladiću iz Bangladeša koji je tijekom petka s dvojicom prijatelja ušao nezakonito u Republiku Hrvatsku, no prema njegovim tvrdnjama ozljede je zadobio jer je pao u šumi na samoborskom području, očito pokušavajući prijeći zelenu granicu i ući dalje u Sloveniju.

Policija ga je zatekla u Grdanjcima, točnije u priručnoj garaži koja se nalazi u neposrednoj blizini ceste. Bio je u vreći za spavanje i žalio se na bolove, a tijekom razgovora s policijskim službenicima na engleskom jeziku, otkrio im je da je iz Bangladeša i da je pao u šumi.

- Policijski službenici zatražili su dolazak Hitne pomoći, a daljnja liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre Milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je podvrgnut operativnom zahvatu i dalje se nalazi na liječenju. Nadalje, naknadno su prikupljena saznanja da je zatečeni državljanin Bangladeša muškarac starosti 24 godina, koji je u Republiku Hrvatsku ušao nezakonito pa će se shodno tome provesti kriminalističko istraživanje u cilju prikupljanja svih korisnih saznanja o događaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:43