VATROGASCI NA TERENU

U Čakovcu planule barake, oblak dima nadvio se nad grad: ‘Ostali su samo betonski stupovi...‘

Policija je blokirala dvije ulice, a građanima je bilo izdano i upozorenje. Požar je nakon dva sata stavljen pod kontrolu
Požar u Čakovcu
 Zlatko Vrzan I Mario Golenko/MeđimurskenNovine

U Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu u utorak kasno poslijepodne planulo je skladište drva, a vatrogasci iz JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišća su na terenu te se bore s vatrenom stihijom koja je preuzela objekt, javljaju Međimurske novine.

Kako Međimurske novine saznaju, zapalile su se drvene barake nekadašnjeg skladišta Čakovečkih mlinova. Manji dio baraka nalazi se u vlasništvu Promminga, kazao je izvor blizak Čakovečkim mlinovima.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Silovita vatra je doslovno progutala baraku sve do betonskih stupova na kojima se držalo pročelje.

Policija kontrolira promet na cijelom prostoru oko požara te preusmjeravaju automobile.

Zbog požara su bile zatvorene Novakova i Zrinsko-Frankopanska ulica.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Brojni očevici i stanari iz okolnih zgrada izašli su vidjeti što se dogodilo te u nedoumici promatraju ogroman crni dim koji se nadvija iznad Čakovca. Čak su dvojica mladića iz Mačkovca stigli kako bi vidjeli što se to događa. Svi se pitaju što se zapravo dogodilo i zbog čega je došlo do ogromnog požara.

Zasad, kako saznaju Međimurske novine s hitne, nema ozlijeđenih osoba. Na terenu su dvije hitne.

Veliki stup dima vidio se i iz petnaestak kilometara udaljenog Varaždina.

Građanima je nakon izbijanja vatre bio upućen apel da ne prilaze mjestu gašenja požara i izbjegavaju navedenu dionicu, a sve radi svoje sigurnosti i sigurnosti građana i imovine. Molilo ih se i da zatvore prozore zbog azbestnih ploča čije se čestice šire zrakom.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije kazao je za Međimurske novine nešto poslije 21 sat da je požar stavljen pod kontrolu i nema opasnosti od daljeg širenja.

Mjesto na kojem je došlo do požara je obišao i međimurski župan Matija Posavec.

"U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva", rekao je župan Posavec i dodao da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

Prema njegovim informacijama u požaru nema ozlijeđenih, niti je bilo poziva Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije.

Iz PU međimurske su najavili da će sutra biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

image
Međimurske novine
image
Međimurske novine
image
Međimurske novine
image
Međimurske novine
image
Međimurske novine
image
Međimurske novine
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:40