SVE OBRNUTO

U Banski dvorima covid-potvrde obavezne, a na Pantovčaku se nisu nosile ni maske

U pozivu medijima na Pantovčak nisu se ni spominjale covid-potvrde niti ih je itko u Uredu predsjednika jutros provjeravao.

Emmanuel Macron i Zoran Milanović na Pantovčaku

 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku je jutros primio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

I dok su u Vladi, zbog odluke Stožera o obveznim covid-potvrdama, za novinare, snimatelje i sve druge obvezne covid-potvrde, što je i naglašeno u pozivu medijskim kućama, to nije bio slučaj na Pantovčaku, javlja N1.

U pozivu medijima na Pantovčak nisu se ni spominjale covid-potvrde niti ih je itko u Uredu predsjednika jutros provjeravao.

Predsjednik Milanović je, nakon što je uvedena obveza covid-potvrda u javnim, državnim i lokalnim institucijama, rekao kako on to ne namjerava provoditi.

No prije nekoliko dana iz vlade su objavili da uvode stroge kazne za dužnosnike koji ne provode covid-potvrde. Kazne su od 30.000 do 50.000 za odgovorne osobe u institucijama.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica kaže kako se kazne odnose na čelnike tijela i da će Državni inspektorat kontrolirati poštuju li čelnici tijela Zakon i odluke Stožera. Rekao je kako će u slučaju Ureda predsjednika odgovorna osoba biti predstojnik Ureda.

Kada je u pitanju doček predsjednika Frrancuske na Pantovčaku zanimljivo je primijetiti da iz Milanovićeva tima nitko nije nosio zaštitnu masku pilkom dočeka ispred zgrade na Pantovčaku, a posve je drugačija situacija bila u francuskoj delegaciji. Svi su nosili maske priliko pozdravljanja hrvatskog predsjednika, prenosi novinarka N1 Mirela Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:45