NASTAVLJA SE OČEVID

U akvatoriju Pašmana se sudarile dvije brodice: Slovenka slomila nogu, prebačena u zadarsku bolnicu

Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo 5 osoba, svi državljani Republike Slovenije, među njima i dvoje djece
 MMPI

U sudaru dvije motorne brodice, koji se dogodio u nedjelju oko podneva u akvatoriju otoka Pašman, jedna je osoba ozlijeđena.

Odmah po dojavi o nesreći, na mjesto događaja se zaputila posada broda Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zajedno s liječnikom. Državljanki Slovenije (35) odmah je pružena liječnička pomoć, a s obzirom na zadobivene ozljede, Slovenka je potom službenim plovilom Sv. Donat prevezena do kopna gdje ju je preuzeo medicinski tim pa je vozilom Hitne odvezena u Opću bolnicu Zadar.

Težina njezinih ozljeda još uvijek nije poznata.

Službenici Lučke kapetanije Zadar na mjestu pomorske nesreće obavili su očevid, kojim je utvrđeno da se sudar dva plovila dogodio oko podneva, na poziciji oko tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, u blizini otočića Balabra Mala.

Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo 5 osoba, svi državljani Republike Slovenije, od kojih dvoje odraslih i dva djeteta, koji u nesreći nisu ozlijeđeni te voditeljica jedrilice, rođena 1988. godine, koja je pretrpjela težu tjelesnu ozljedu u vidu otvorenog prijeloma noge. Dvije osobe na drugoj brodici, također državljani Republike Slovenije, neozlijeđeni su u sudaru.

Lučka kapetanija Zadar provodi daljnje očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće, navodi se u priopćenju Ministarstvo i mora, prometa i infrastrukture.

image

Sudar brodica u akvatoriju Pašmana

MMPI
image

Sudar brodica u akvatoriju Pašmana

MMPI
image

Oštećenje brodice

MMPI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:17