SIROMAŠTVO

TUŽNA SLIKA SIROMAŠTVA U HRVATSKOJ Tisuću građana strpljivo stajalo u redu za besplatne jabuke i naranče

 Udruga Rijeka ljubavi

OSIJEK - Tisuću Osječana strpljivo je u ponedjeljak prijepodne pred vratima socijalne samoposluge udruge Rijeka ljubavi čekalo svoj red da dobije predviđenu donaciju voća. Po kašetu jabuka i naranči, kojih je iz Opuzena stiglo čak 22 tone, odnio je svatko od korisnika socijalnih iskaznica u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi, ali i drugi potrebiti građani.

Podijeljene donacije odobrene su preko interventnog otkupa Ministarstva poljoprivrede i Europske komisije, a osim svojim korisnicima udruga je dio voća proslijedila i svojim prijateljima i suradnicima iz drugih udruga poput udruge gluhih i nagluhih, Moje dijete, Novi dan, Ne-ovisnost, Udruge umirovljenika Sv. Rok i Drinska, Centar za pružanje usluga u zajednici "Ja kao i ti" i dr.

Rijeka ljubavi s podjelom humanitarne pomoći nastavlja i u sljedeća tri dana kad će podijeliti 450 paketa korisnicima svojih socijalnih iskaznica. Osim naranči i jabuka ti će ljudi dobiti i tzv. paket života, odnosno vrećicu u kojoj se nalazi 15 osnovnih prehrambenih namirnica. Predsjednica udruge Štefica Čučak rekla je da je prije pet godina njihova udruga imala 250 korisnika, a danas su to čak 823 obitelji, odnosno više od 3200 osoba. I taj se broj svaki dan povećava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:23