UNIŠTEN IDENTITET

Tužna realnost najšarmantnijeg splitskog kvarta: ‘Nekad je u ovoj ulici živjelo 23 djece, danas nema nikoga‘

Kratki prilog studentica novinarstva Tee Marušić i Josipe Milavić o jednoj staroj četvrti grada u Dalmaciji



 

 Nikola Vilic/Cropix

Stare jezgre dalmatinskih gradova, jedna od najljepših mjesta na Mediteranu, u kojima je prije živjelo lokalno stanovništvo, sve više postaju mjesta prekomjerne apartmanizacije. Nema naravno ništa loše u turizmu, ali ako ima mjeru. Kad je nema, može završiti u bijesu stanovnika kao što se nedavno dogodilo u Malagi, gdje je održan prosvjed protiv masovnog turizma koji ima za posljedicu visoke stanarine i nestašicu stambenog prostora.

Varoš je jedan od najstarijih i najšarmantnijih kvartova Splita, poznat po svojim uskim ulicama i autentičnom dalmatinskom duhu. U ovom kratkom prilogu Televizije student, studentice Tea Marušić i Josipa Milavić donose djelić života u Varošu, gdje tradicija i moderni život pokušavaju koegzistirati. I svjedočanstvo rijetkog preostalog autohtonog stanovnika o jednoj ulici u kojoj se ne tako davno igralo 23 ‘dice‘...

POGLEDAJTE VIDEO:

U sklopu konferencije ‘Communication and Media Days u Split 2024‘ na preddiplomskom studiju Komunikacija i mediji održala se trodnevna radionica Mobile Journalism za studente iz područja novinarstva pod vodstvom i mentoriranjem profesora Tene Perišin i Dejana Oblaka s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. U sklopu toga studentica preddiplomskog studija Komunikacija i medija u Splitu Tea Marušić i studentica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Josipa Milavić mapravile su ovu reportažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:08