‘NISAM LAGAO...‘

Turudićeve izjave o Rimac su nevjerojatne, a još luđe objašnjenje dao je o slučaju svog bratića

U nedjelju navečer dobili smo novu, četvrtu po redu ‘istinu‘...
 Damjan Tadic/Cropix

"Nisam lagao, prvo želim reći da kad sam govorio da nisam posebno dobar s njom, to se odnosilo na 2015. godinu, kad su me novinari ili netko snimili u jednom lokalu u centru Zagreba", rekao je Ivan Turudić gostujući u nedjelju u Dnevniku Nove TV, a referirajući se na izjavu koju je dao N1 televiziji 2020. godine, kada je rekao da je Josipu Rimac samo jednom sreo u lokalu 2015. godine.

Da stvar bude još gora, kasnije je istom Dnevniku pojasnio da Josipu Rimac zapravo poznaje od 2011. ili 2010. godine. Turudićeve tvrdnje iznesene u nedjelju navečer na Novoj TV ne da su samo u raskoraku s njegovim ranijim tvrdnjama o sastancima s Rimac, već su suprotne bilo kakvom razumu ili logici.

Naime, da bi se jasno razumjelo o čemu se radi treba sve njegove ranije izjave staviti u vremenski kontekst. Ivan Turudić je doista 2015. slučajno snimljen u jednom lokalu s Josipom Rimac.

Neposredno nakon susreta Turudić je uz salvu uvreda novinarima Tportala, koji su ga pitali za susret, rekao: "Nije to bilo ništa vezano za mene osobno, bio je to prijateljski susret”.

Međutim, izjavu koju mu novinari, ali i oporbeni političari "natrljavaju" na nos dao je pet godina kasnije, kada je u svibnju 2020. neposredno nakon uhićenja Josipe Rimac gostovao na N1 televiziji.

Novinari su ga tada pitali o tom susretu od prije pet godina, ali i o odnosu s Josipom Rimac. "Poznajemo se, ali nije to bilo ciljano, bili smo u istom prostoru, pozdravili se i to je to", rekao je Turudić.

U travnju 2023., u emisiji "Nedjeljom u 2", Turudić je svoj odnos s Josipom Rimac, suočen s mogućnošću da bude demantiran postojanjem razmijenjenih poruka s Rimac te podatkom da ju je primio na sudu, proširio na "povremenu komunikaciju porukama te jedan posjet sudu", napravivši zapravo obrat u odnosu na gostovanje na N1, kada je rekao da ju je samo sreo u kafiću.

I na saborskom odboru, kada je zastupnica Sandra Benčić inzistirala da odgovori zbog čega nije govorio istinu na N1 televiziji, Turudić je počeo nuditi još luđa objašnjenja - "ja sam govorio istinu i kad sam govorio o tom susretu u kafiću i govorio sam istinu kad sam rekao da je došla kod mene na sud", objasnio je Turudić kako dvije međusobno kontradiktorne stvarnosti ipak mogu koegzistirati.

U nedjelju navečer na pitanje novinara Nove TV, Turudić je otišao u još veću krajnost. "Kad sam govorio da nisam posebno dobar s njom, to se odnosilo na 2015. godinu kad su me novinari ili netko snimili u jednom lokalu u centru Zagreba", rekao je Turudić, naravno ne objasnivši proturječje između onoga što je govorio 2020. nakon uhićenja Josipe Rimac i kasnije.

Još luđe objašnjenje dao je o spornom slučaju svojeg bratića, famoznog Mire Vrlje, vlasnika Kvaternik Plaze, odnosno o tome koliko je dugo spis bio kod njega. Riječ je o četvrtoj verziji događaja koju je Turudić dosad iznio.

Naime, na upit Nacionala iz 2015. godine zagrebački Županijski sud, dakle Turudić nije uopće sporio da je spis kod njega bio 200 dana. U emisiji "Nedjeljom u 2", u travnju prošle godine, zbog nekog je razloga, zaboravivši što je odgovoreno Nacionalu 2015., rekao da je spis kod njega bio samo mjesec dana.

Nedavno je pak pred Saborom ponovio te tvrdnje, rekavši da se maksimalno može raditi o mjesec i pol dana.

Nakon što je Jutarnji list jednostavno upitao sud koliko je spis bio kod njega, te nam je odgovoreno kako se radilo o 206 dana, od veljače do rujna 2015., iz čega je vidljivo da je Turudić lagao pred Saborom, u nedjelju navečer dobili smo novu, četvrtu po redu istinu, međutim ovoga puta s novim objašnjenjem.

Naime, Turudić se "vratio na temeljne postavke" te priznao da je spis kod njega bio 200 dana. "Krivo sam pomislio, nisam bio decidiran, ja sam mislio da je bio mjesec i pol dana, a spis sam spazio početkom rujna", rekao je Turudić te mrtav hladan dodao u istoj rečenici da je spis kod njega bio od veljače.

Više o otkriću Jutarnjeg lista možete pročitati na sljedećim linkovima:

Imamo stotine poruka Turudića i Josipe Rimac, kandidat za šefa DORH-a prešutio sastanke: ‘Napravi mi ono‘

Rimac je od Turudića tražila pomoć i za Karamarka, ali i on je tražio usluge: ‘Trebat ćeš ti mene...‘

Rimac: ‘Ja ću s Turudićem na kavu i nazad na Jahorinu; Čagalj: ‘Ana Marija ili Zdravko?‘; Rimac: ‘AMR‘

Poruke Josipe Rimac Milijanu Brkiću: ‘Turudić mi je rekao: Možeš biti mirna, nema privođenja‘

‘Mamić je bio u stranci. Na sve teme - od Turudića do ministra sporta i izbornika...‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:30