ŠEF DORH-A

Turudić o uhićenju Škorića: ‘Nije me iznenadilo, bit će takvih slučajeva još. Njegova ostavka? Nije mi čudno...‘

Glavni državni odvjetnik rekao je nema novih informacija o propucavanju svog automobila

Ivan Turudić

 Ranko Suvar/Cropix

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić rekao je da ga nisu iznenadile kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, njegova bratića, šefa Uprave Osijek Koteksa Zorana Škorića i direktorice osječke tvrtke Structivo Sande Bajtl.

"Ovakvih slučajeva ima i bit će ih još. Ima li toga kod nas puno, ne znam", rekao je Turudić uz razgovoru za Novu TV.

Rekao je i da nema utisak da iz Državnog odvjetništva cure informacije, dodavši kako je spomenuti slučaj dokaz da ne cure. "Ja nemam takav utisak da je znao, proveden je postupak, provedeni su izvidi, vrlo uredno, bez ikakvih ometanja. Nemam utisak da je znao, a to da je dao ostavku je njegova stvar. Čitao sam da i nije dao ostavku nego je ostao savjetnik uprave", rekao je Turudić.

Turudić je dodao da mu to što se Škorić nedavno maknuo s čelne pozicije Hrvatskih cesta nije sumnjivo. "Ne, nije mi nimalo čudno", dodao je glavni državni odvjetnik.

Turudić je rekao da je u kontaktu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, ali samo koliko to posao državnog odvjetnika zahtijeva.

Turudić je ustvrdio da nema novih informacija o propucavanju svog automobila. Dodao je da ugodno znati da počinitelj nije pronađen, piše Nova TV.

Turudić je dodao da razgovara s ljudima koji su radili na slučaju Agrokor te da nema novih informacija. Dodao je da se nada da će do kraja godine "biti pametniji".

Rekao je da se veseli dolasku europske javne tužiteljice Laure Codruțe Kövesi u Hrvatsku koji bi se trebao dogoditi u listopadu ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:14