HUMANITARNI PROJEKT

Trojica humanitaraca biciklista iz Frankfurta stigli u Split, novac donirali i splitskoj udruzi

Vozili su bicikl kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku po vjetru, kiši i niskim temperaturama
 Vladimir Dugandzic/Cropix

Miljenko i Tomislav Mrkonjić iz Zmijavaca i Marko Marić iz Mostara stigli su u srijedu u Split vozeći bicikl iz više od tisuću kilometara udaljenog Frankfurta, odakle su krenuli 4. listopada u sklopu humanitarnog projekta "Put za život" kojim se pomaže oboljelima od bolesti limfe.

Bicikliste su uz propisane epidemiološke mjere dočekali splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i djeca oboljela od malignih bolesti iz udruge "Sanus" te njihovi roditelji.

Trojica biciklista govorili su o svojim iskustvima i zanimljivostima s puta. Rekli su da im je krajnji cilj Imotski, u koji će stići sutra.

Miljenko, Tomislav i Marko od Frankfurta do Splita vozili su bicikl kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku po vjetru, kiši i niskim temperaturama, u nekim dijelovima i po snijegu, ali ih to nije spriječilo u humanitarnom projektu.

Voditelj putovanja, bivši nogometaš Miljenko Mrkonjić pobijedio je prije deset godina rak limfnih žlijezda.

"Ovom biciklističkom vožnjom želim motivirati i ohrabriti svu djecu oboljelu od malignih bolesti", rekao je on.

Sav prikupljeni novac bit će doniran njemačkoj bolnici Hilfe für krebskranke Kinder, u kojoj se Miljenko liječio, te splitskoj udruzi "Sanus" - Klubu roditelja djece oboljele od malignih bolesti, navodi se u priopćenju u povodu dolaska trojice biciklista u Split.

Splitu, u koji su danas stigli, drugo je odredište trojice biciklista u Hrvatskoj u kojem im je priređen doček, nakon dočeka u Novom Vinodolskom u subotu, 10. listopada.

Kako su rekli, sutra će im se na krajnjem odredištu u Imotskome pridružiti 15 biciklista iz biciklističkog kluba u tom gradu. Kako je najavljeno, na glavnome trgu dočekat će ih gradonačelnik Ivan Budalić i predsjednik Turističke zajednice Imotskog Luka Kolovrat. Nakon toga otići će na Modro jezero te otputovati u rodno mjesto Miljenka Mrkonjića Zmijavce, gdje će im mještani prirediti doček.

Projekt "Put za život" poduprli su, kako je priopćeno, i Sandra Perković, Blanka Vlašić, NK Lokomotiva te momčad GNK Dinamo, koja je proteklog vikenda prije početka utakmice istrčala s transparentom kako bi motivirala građane.

Nesebičnu potporu dao je i bivši nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač, koji je i sam tri puta obolio od zloćudne bolesti i prošao težak put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 14:02