PETROV BRANI GRMOJU

‘Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to‘

Ne želim da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati, poručio je čelnik Mosta nezavnih lista
Božo Petrov 
 Damjan Tadic/CROPIX

Nakon što se i u petak burno raspravljalo o setu antipedofilskih zakona i “zabrane izlaganja djece LGBT propagandi”, koje priprema Nikola Grmoja (Most), bezrezervnu podršku stranačkom kolegi na Facebooku je dao Božo Petrov, aktualni čelnik Mosta nezavnih lista.

- Smetam li nekome da reklamira svoja prava? Zbog čega netko ima problem kad ja izreknem svoj stav ili Nikola Grmoja svoj stav? Trebamo biti tolerantni. Očito su oni koji mene prozivaju radikalom zapravo čisti radikali, jer se ponašaju na način da svatko ima pravo samo na njihov stav.

Moje je legitimno pravo tražiti zaštitu za svoju djecu. To što sam tolerantna i mirna osoba, ne daje pravo manjini da mi nameće kako se trebam ponašati i što misliti.

Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju. Želim za svoju djecu ono što je društveni konsenzus i stavove temeljene na dokazima, a ne da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati - objavio je Petrov na Facebooku.

Podsjetimo, Grmoja je i u petak ostajao pri svome stavu da se LGBT zajednica zalaže za cenzuru i bori protiv slobode govora.

- Podmeće mi se da sam izjednačio pedofile i LGBT osobe, koje nigdje nisam ni spomenuo, nego sam rekao da ću predložiti zakonski paket po kojemu će se oštrije kažnjavati pedofile, posebno svećenike i učitelje, odnosno one kojima je povjeren odgoj djece. Predložit ću i strože kažnjavanje izlaganja djece pornografiji i da ja kao roditelj imam pravo birati koja će se uvjerenja nametati mojoj djeci.

Ako netko misli da će mene ili moju djecu preodgajati ili da su me baka ili mama loše odgojili - dečki i cure, to neće proći. Ja ću se boriti za svoja uvjerenja, nikoga nisam uvrijedio i nijednu ružnu kvalifikaciju ni o kome nisam rekao - izjavio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:37