DOJUČERAŠNJA MINISTRICA

Tramišak ide na novo radno mjesto: Aktivirat će i saborski mandat, ali gdje će točno primati punu plaću?

"Nema zapreka da se gospođa Tramišak vrati u Županiju i da u isto vrijeme bude saborska zastupnica,‘‘ odgovorili su nam iz Osječko-baranjske županije

Nataša Tramišak

 Tomislav Kristo/Cropix

Dojučerašnja ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uskoro će aktivirati svoj saborski mandat kojeg je osvojila na parlamentarnim izborima 2020. godine, ali će se paralelno s time vratiti i na posao u Osječko-baranjsku županiju iz koje je otišla na ministarsku dužnost. Potvrđeno nam je to iz Osječko-baranjske županije, nakon što je izjava župana Ivana Anušića koju je dao u četvrtak navečer izazvala malu nedoumicu u javnosti. Tramišak je, naime, u srijedu nakon što je smijenjena izjavila kako se vraća u Sabor, a župan je dan kasnije poručio kako se dosadašnja ministrica vraća u Županiju.

- U ovoj lošoj vijesti koju smo dobili ima i nešto dobro. Tramišak se vraća u Osječko-baranjsku županiju, preuzima resor koji je vodila i razvijat će nove i velike projekte, izjavio je Anušić u četvrtak navečer. Podsjetimo, Tramišak je prije odlaska u Ministarstvo bila pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije i fondove EU, a sporazumnim raskidom ugovora iz 2020. omogućeno joj je da se po odlasku s ministarske dužnosti vrati u Županiju. No, postavilo se pitanje može li Tramišak u isto vrijeme biti saborska zastupnica i imati radno mjesto u Županiji.

‘‘Provjerili smo sve i to je moguće. Dakle, nema zapreka da se gospođa Tramišak vrati u Županiju i da u isto vrijeme bude saborska zastupnica,‘‘ odgovorili su nam iz Osječko-baranjske županije. Ipak, kako doznajemo, Tramišak se neće vratiti na mjestu pročelnice s kojeg je otišla u Ministarstvo, već će se za nju naći neko drugo radno mjesto, što će biti uskoro definirano. Ostaje samo za vidjeti za koju će se opciju Tramišak odlučiti vezano uz plaću, odnosno gdje će primati punu plaću, u Saboru ili u Županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:45