JOSIP JAGIĆ

Tomaševićev savjetnik Plenkovića i Milanovića nazvao ‘Udbašenkom i Kremljenkom‘: ‘To je moj privatni stav...‘

Jagić se u svojoj šali referirao na stalne razmirice između premijera i predsjednika

Andrej Plenković i  Zoran Milanović

 Marko Mrkonjic/Cropix

Josip Jagić, savjetnik stranke Možemo!, na društvenim mrežama našalio se na račun premijera i predsjednika nazvavši ih Udbašenko i Kremljenko. Stoga smo upitali Jagića ima li njegova šala ikakve veze sa stavom stranke Možemo! i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o vladajućem dvojcu. No, Jagić je odbacio postojanje bilo kakve veze, rekavši da je to "njegov privatni stav" te da "nije ni član stranke, niti dio njezina vodstva".

Pokušali smo o toj objavi dobiti i mišljenje glasnogovornice Grada Zagreba, Dinke Živalj, ali nije odgovorila. Jagić se, inače, u svojoj šali referirao na stalne razmirice između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića koji se, sad već gotovo svakodnevno, međusobno "časte". HDZ je predsjednika Milanovića preko Facebooka nazvao udbaškim poslušnikom.

- Kremljenko gubi živce. Nervozno vrijeđa i laže o drugima jer je došlo vrijeme da se očituje o pomilovanju Perkovića i Mustača. Sve maske su mu pale. Milanović - udbaški poslušnik. I poslije Titove garde - Lex Perković - stoji u objavi HDZ-a.

Inače, Jagić je, podsjetimo, jednom ranijom objavom na društvenim mrežama već izazvao žestoke kritike javnosti, a na to se tada osvrnuo i Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta.

- Čovjek zadužen za PR i sve nastupe Možemovaca, Josip Jagić, kojeg novinari zovu kad ne mogu doći do neke informacije iz Grada Zagreba, na komentar kolumnista Indexa Gordana Duhačeka kako nitko nije poubijao više katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara, komentira kako su to dobra stara vremena, za kojima je, eto, Možemovac Josip Jagić nostalgičan. Gnjusan, neljudski, anticivilizacijski komentar! Možemo pod hitno mora raskinut suradnju s ovim čovjekom, a gradonačelnik Tomašević i platforma Možemo se ispričati!', napisao je tada Marko Sladoljev na Facebooku.

Oglasio se tada i sam Jagić, zaključivši "kako je zaboravio da internet ne trpi ironiju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:11