TERRA SLAVONIA

Tolušićeva tvrtka zbog koje je uhićen: Nema zaposlenih, u 2021. nije ostvarila nikakav prihod

Terra Slavonia, tvrtka koja je s Tomislavom Tolušićem, prošle je godine prijavila gubitak od 7800 kuna

Ana i Tomislav Tolušić

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Tvrtka Terra Slavonia d.o.o. povezana s Tomislavom Tolušićem, zbog čijeg je poslovanja u četvrtak ujutro policija ušla u njegovu kuću, nije ‘stigla‘ tijekom 2021. ostvariti nikakav prihod, dapače prijavila je gubitak od 7.800 kuna.

Direktorica i osnivačica tvrtke je Ana Tolušić, a firma je osnovana u rujnu 2021. godine s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

Registrirana je za čitav niz djelatnosti poput poljoprivredne djelatnosti, uzgoja grožđa, proizvodnje, ali glavna je proizvodnja vina od grožđa.

Prema podacima poslovnog servisa, tvrtka 2021. nije imala zaposlenih.

Podsjetimo, nakon informacije da je policija u upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje, izvijestili su na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći identitete uhićenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:40