MILANOVIĆ ZBOG IZVJEŠĆA NAPAO PREMIJERKU

'To je prvo trebala vidjeti hrvatska javnost, a onda EU. Ali, malo toga je normalno u Hrvatskoj otkad je na vlasti HDZ'

ZAGREB - Oporbene parlamentarne stranke danas su kritizirale Vladu jer s pregovaračkim izvješćem o poglavlju 23 nije prvo upoznala saborske zastupnike, već strane veleposlanike.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Hrvatskom saboru izjavio je da nije "ni normalno ni potrebno da su veleposlanici vidjeli izvješće", jer bi ga oni, ističe Milanović, ionako vidjeli preko Bruxellesa. Vladajućem HDZ kritiku su uputili i iz HSS-a.

"Svatko tko ima pet minuta iskustva u diplomaciji to zna, prema tome ovo je bila obična pokazna vježba. Ambasadori članica EU će to dobiti u roku dva sata, a to nije normalno, jer bi to prvo trebala znati hrvatska javnost. To nije tajno izvješće, ali malo toga je normalno u Hrvatskoj otkad je HDZ", rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a razočaran je s nepotvrđenim informacijama da su u izvješću za zaključenje poglavlja 23 u Bruxelles izlistani predmeti pojedinih koruptivnih i nekoruptivnih slučajeva. "Ako je to istina, to je stvarno jadno. Tako se ne vodi država", izjavio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:21