VREMENSKA PROGNOZA

TJEDNA PROGNOZA Stiže novo pogoršanje vremena, ali u nekim dijelovima Hrvatske će se 'pržiti'

 Hanza Media

Radni tjedan počeo je visokim temperaturama, no kako je i najavljeno u tjednoj prognozi vremena, od danas se očekuje promjenjivo vrijeme uz mjestimičnu kišu te pljuskove s grmljavinom ponajprije u unutrašnjosti.

Pretežno i djelomice sunčano, no nestabilno pa se uz prolazno više oblaka mjestimice očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti, a najsunčanije će biti u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak.

Ujutro lokalno magla, uglavnom u sjeverozapadnim i gorskim područjima, no i ponegdje uz obalu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu ujutro burin, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 24 i 29, a na Jadranu od 28 do 32 Celzijeva stupnja.

I sutra se u unutrašnjosti očekuje promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu ili grmljavinske pljuskove, ponajprije u zapadnim predjelima. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a samo na sjevernom dijelu uz prolazno više oblaka, tek rijetko mogućnost za poslijepodnevni pljusak. Temperature će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 23 °C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a sve do petka u unutrašnjosti će biti nestabilno s mogućim povremenim grmljavinskim pljuskovima. Za srijedu i četvrtak predviđa se oblačno vrijeme s povremenim pljuskovima i uz osjetni pad temperature, a dnevni maksimalac neće prelaziti 25 stupnjeva.

Promjenu vremena i možebitni kraj ljeta neće osjetiti Dalmatinci koji će čitav tjedan uživati u obilju sunca i temperaturama oko 30 stupnjeva, dok, kako smo već navikli posljednjih mjeseci, vikend donosi novu naoblaku i vrlo vjerojatno pad temperature, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:01