GASTRO DOGAĐAJ GODINE

TJEDAN DOBRE HRANE Ovog vikenda City Center One rezerviran je za kuhanje, kušanje i šoping

 Biljana Gaurina / CROPIX

Kava, sokovi, tjestenina, keksi, mesne prerađevine… tek su neki od proizvoda koje će brojni izlagači predstaviti na Sajmu dobre hrane koji počinje ovog vikenda u zagrebačkom trgovačkom centru City Center One East.

Sajam se, naime, održava u sklopu velike jesenske gastronomske manifestacije Tjedan dobre hrane, čiji su partneri Podravka i City Center One.

Čini se da sve više pazimo što jedemo. U potrazi smo za proizvodima bez konzervansa, sa što manje aditiva i pojačivača okusa, koje često možemo pronaći kod malih i obiteljskih obrta i gospodarstava, ali i nekih velikih proizvođača koji posebno paze na kvalitetu svojih proizvoda. U suradnji s Udrugom za promicanje zdravog života “Vrata prirode”na Sajmu će izlagati upravo ti proizvođači.

A među njima će se moći pogledati, degustirati i kupiti: kava Alba Brasil, bočice Aquaviva i Lupo sokovi, tjestenina Aurelia, keksi Delicia, križevačka čokolaterija Hedona, Royal pivo iz Karlovačke pivovare, hladna prešana ulja proizvođača Matičnjak Sativa, zatim mesne prerađevine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Ana Delić i Ferbežar Vlado i svježi sirevi OPG-a Milenko Šmida.

Bit će tu i marinirani inćuni i crvene papričice iz Pepefiša, mesne prerađevine iz Pivca, nove krem juhe i temeljci iz Podravke, Šafram začini, tortilje iz Tortilla bara, te Zebrano mlinci…

U sklopu Tjedna dobre hrane u City Centeru One osim Sajma održavat će se i škole dobrog kuhanja. Riječ je o besplatnim kulinarskim radionicama koje će držati poznati hrvatski chefovi. A svaki će imati 45 minuta na raspolaganju.

Na sajmovima će posjetitelji moći kupiti i kušati mnoge odlične proizvode poput začina Šafram, inćuna i crvenih papričica iz Pepa fiša, te mlinaca Zambrano; FOTO: Vado Kos/Cropix

Osim što će se pripremati, na licu mjesta te će se delicije i degustirati.

Nakon gastronomski uzbudljivog vikenda u City Centeru One East, to isto sprema se za vikend poslije u City Centeru One West , a tjedan dana nakon toga i u splitskom City Centeru One.

Među ostalim izlagačima su: Igo-mat i njihovo meso i mesne delicije, Kotany začini, PIP med, mesne prerađevine obrta Pleša, sol iz Nina, ljuti umaci iz Volim ljuto, pršut Delicija Marović, čokolade i praline iz Nadaline...

Sljedećih vikenda na besplatnim radionicama bit će i Branko Ognjenović, koji će pripremati brzu a zdravu hranu iz woka. Mišo Kriste, Matija Bregeš, Ante Udovičić i drugi chefovi pripremat će, među ostalim, delicije od bučina ulja, janjeće kotlete i poširanu oradu, burgere, salate, različite slastice...

Chefovi Braco Sanjin i Christian Misirača vodit će kuharske radionice; FOTO: Jadran Babić, Biljana Gaurina / CROPIX

Ali to nije sve. Najveći festival gastronomije osmišljen je u sklopu projekta Dobri restorani pa će se u tjednu od 10. do 14. studenoga u najpoznatijim hrvatskim restoranima nuditi dnevni tematski meniji za samo 100 kuna.

Tematski tjedan počinje u ponedjeljak 10. studenoga zdravom hranom, utorak je rezerviran za tjesteninu, srijeda će otvoriti vidike prema međunarodnoj hrani, četvrtak će oduševiti ljubitelje mesa, a petak će, pak, biti rezerviran za senzacionalna riblja jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:06