GDJE GOD BILI

TISUĆU OLUJA, AL' SAMO JE JEDNA SLOBODE VRIJEDNA Brkić poručio sugrađanima: 'Učite svoju djecu da ponosno kliču da su hrvatska djeca s hrvatske grude'

 
Milijan Brkić u Kninu 2018. godine
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, a tim povodom na društvenoj mreži Facebook oglasio se i HDZ-ov Milijan Brkić. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- 'Imamo svoju Hrvatsku' - riječi su dr. Franje Tuđmana, koje će odzvanjati i koje su obilježile hrvatsku povijest. Drage Hrvatice i Hrvati, danas se s tugom i ponosom sjećamo svih palih hrvatskih HEROJA na bojištima diljem Hrvatske. Ostavili su svoje živote, dali svoje srce i dušu za danas SLOBODNU HRVATSKU, za sve nas.

Izborili su se da danas hrvatski barjak vije na Zvonimirovoj tvrđavi i diljem Hrvatske. Danas je dan POBJEDE, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnica VRO 'Oluja'. Dani domovinskog rata su dani tuge, ponosa i slave. Neka se nikad ne ponovi, ali nikad i ne zaboravi da smo unatoč svim nepovoljnim okolnostima uspjeli obraniti svoju danas SLOBODNU HRVATSKU koja je otvorena za sve dobre ljude koji je vole i koji je smatraju svojom Domovinom.

Iako smo možda površinom mala, mi smo velika ponosna zemlja i ponosan narod. Pokazali smo zajedništvo u tim teškim vremenima ponosa i slave, ali to smo mi HRVATI s velikim srcem za svoju Domovinu. Drage Hrvatice i Hrvati, gdje god bili, učite svoju djecu domoljublju, neka dišu punim plućima svoju slobodu, neka ponosno kliču da su hrvatska djeca s hrvatske grude. Neka se s ponosom prepričava povijest Hrvatske za koju su se borili mnogi očevi, djedovi, pradjedovi.

Pred nama su još velike zadaće kako bismo ostvarili još bolju budućnost generacijama koje dolaze za bolju kvalitetu življenja. Moramo uspjeti i uz božju pomoć idemo prema tom cilju jer nemamo pravo odustati od borbe za našu NAJLJEPŠU I SLOBODNU HRVATSKU - napisao je na svom službenom Facebook profilu Milijan Brkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:21