VELIKA INVESTICIJA

Tisno: Rusi ulažu 105 milijuna eura

Nakon pet godina, do kada je krajnji rok otvaranja luksuznog hotela i vila, prvom kompleksu takvog tipa u Hrvatskoj, bit će zaposleno oko 400 ljudi s tišnjanskog i područja susjednih općina
 Nikša Stipaničev / Cropix

Ugovor o gradnji ekskluzivnih turističkih kapaciteta zdravstvenog tipa u uvali Jazina vrijednih 105 milijuna eura, „podebljat“ će tišnjansku općinsku blagajnu za 30 milijuna eura, koliko će tvrtka Agua Relaxio ruskog vlasnika Alexeya Frolova u dvije rate platiti samo zemljište na otoku Murteru površine 60 tisuća četvornih metara, piše Slobodna Dalmacija .

Nakon pet godina, do kada je krajnji rok otvaranja luksuznog hotela i vila, prvom kompleksu takvog tipa u Hrvatskoj, bit će zaposleno oko 400 zaposlenika s tišnjanskog i područja susjednih općina.

Sve je to kazano prilikom potpisivanja ugovora u Vijećnici Općine Tisno. Posljednji sličan dokument o gradnji turističkog kompleksa potpisan je na otoku Murteru prije gotovo tri desetljeća.

Zadovoljstvo supotpisnika Ivana Klarina, načelnika Tisnoga, to je veća jer će, kako je kazao, investicija osigurati budućnost mnogim generacijama otočana.

Drugi supotpisnik, investitor Alexey Frolov, pak, ne dvoji da je uvala Jazina na Murteru, otoku koji godišnje bilježi milijun i 200 tisuća noćenja, pravo mjesto za turistički sadržaj kakvog Hrvatska nema „iako je prelijepa zemlja koju je nemoguće ne voljeti“.

Ministar turizma Darko Lorencin, načelnik Tisnog Ivan Klarin i investitor Alexey Frolov

Svečanosti su prisustvovali su i ministar turizma u Vladi RH Darko Lorencin te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić a obojica su se složila kako bi netom potpisani ugovor trebao postati primjer drugim sredinama s istim ambicijama.

Pronalasku ulagača prethodili su sređeni imovinsko-pravni odnosi, prostorno planska dokumentacija i dobro pripremljen javni natječaj koji je odaslan u svijet, zaključuje Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:00