VETERANI ZAHVALNI KRSTIČEVIĆU

'TIGROVI' ZADOVOLJNI POVRATKOM VOJSKE U VUKOVAR 'Ispunio nas je poseban ponos, kao u vrijeme Domovinskog rata, ovo će povećati ugled naših vojnika'

 Sandra Simunovic / CROPIX

Predsjednik Udruge veterana "Tigrova" Ilija Vučemilović Šimunović poslao je u ime te udruge pismo u kojem se zahvaljuju ministru obrane Damiru Krstičeviću što je Hrvatska vojska vraćena u Vukovar, a raduju se i vraćanju vojske u druge hrvatske gradove.

Pismo prenosimo u nastavku:

- Mi veterani 1. gardijske brigade „Tigrovi“ danas smo posebno ponosni i osjećamo ogromno zadovoljstvo što je ministar obrane general Damir Krstičević održao svoje obećanje o povratku hrvatske vojske u hrvatske gradove, gradove koji su u Domovinskom ratu herojskim otporom srbočetničkom agresoru dali veliki doprinos obrani „Lijepe naše“.

Posebno smo ponosni i iz razloga što su pripadnici 1.GBR „Tigrovi“ iz čitave Republike Hrvatske kao i s prostora Bosne i Hercegovine već u mjesecu lipnju došli i stavili se na raspolaganje obrani grada heroja, grada simbola otpora i svih kasnijih naših veličanstvenih pobjeda kao i činjenica da je jedan od prvih zapovjednika obrane grada bio pripadnik „Tigrova“, Ivica Arbanas – naš Lipi.

Prateći dolazak i povratak Hrvatskih vojnika i vojnikinja u Grad heroj, posebno vojničkom hodnjom od Vinkovaca do vojarne u Vukovaru, ispunio nas je poseban ponos, kao u vrijeme Domovinskog rata, a bilo je i posebno veličanstveno, što će sigurno utjecati na povećanje ugleda i digniteta svih hrvatskih vojnika, ali i nas Veterana HV.

Vojarna je pripremljena s ukusom i visokim standardom, što će također i svakako svojom reprezentativnosti osigurati visok ugled kako vojnika inženjeraca, tako i cjelokupne Hrvatske vojske.

Sigurni smo da će ovi mladi naraštaji nastaviti baštiniti sve one vrijednosti sa kojima su najbolji sinovi koje je hrvatski narod imao, došli u grad heroj braniti samo svoju zemlju, svoj narod, svoju domovinu.

Nadalje, isto tako iskazujemo punu potporu u nastavku vraćanja Hrvatske vojske i u druge gradove po planu Vlade RH i Ministra obrane. Gospodine ministre, još jednom, hvala vama i vašim suradnicima, za Hrvatskog vojnika u Hrvatskom Vukovaru - stoji u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:44