TOPLINSKI UDAR

TEMPERATURE DO 40 STUPNJEVA! Danas crveno upozorenje za Zagreb, Karlovac i Rijeku, a sutra gotovo za cijelu Hrvatsku

Visoke temperature opasne su po život, a u srijedu predvečer će doći do zahlađenja uz pljuskove, grmljavinu i mogućnost jakog nevremena
 Meteoalarm

Danas bi u cijeloj Hrvatskoj trebalo biti ekstremno vruće, predviđaju meteorolozi. Državni hidrometeorološki zavod najavljuje temperature između 33 i 38 stupnjeva Celzija.

U Splitu, Senju i Dubrovniku već je u 6 sati zabilježeno 25 stupnjeva Celzijusevih, a stupanj manje bilo je u Opatiji, na Mljetu i Bilogori. U 10 sati na Mljetu je zabilježen 31 stupanj Celzijusevih, a u Ogulinu i Šibeniku 30.

Najviše temperature danas se očekuju u unutrašnjosti Dalmacije, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, a za regije Zagreba, Karlovca i Rijeke Meteoalarm je izdao crveno upozorenje.

Kako se navodi u objašnjenju Meteoalarma, crveno upozorenje označava vrlo opasno vrijeme i moguću štetu i nezgode na velikom području, u većini slučajeva s opasnošću po život.

U srijedu navečer najavljuje se promjena vremena i osvježenje sa sjeverozapada uz moguće jako nevrijeme, no tijekom dana će temperature dosezati vrtoglavih 40 stupnjeva.

Meteoalarm je za srijedu izdao crveno upozorenje gotovo za cijelu Hrvatsku, izuzev istre, Primorja i dijela Dalmacije.

Meteoalarm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:12