ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Tekst u Nacionalu je manipulacija, vrhunac neprofesionalizma i sramota. Zato se ide u izmjene Kaznenog zakona‘

Meni je to marketing, supruga mi super izgleda na fotografiji, ali ovo što piše unutra je vrlo zlonamjerno, dodao je

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/CROPIX

Premijer Andrej Plenković nazvao je u utorak tekst koji je objavljen u tjedniku Nacional klasičnim primjerom manipulacije i vrhuncem neprofesionalizma u cilju počinjenja političke štete.

Nacional piše kako na temelju snimljenih razgovora u aferi Vjetroelektrane možda postoje indicije da se supruga hrvatskog premijera, Ana Maslać Plenković, uplela u zapošljavanje svoje prijateljice.

"To je primjer onoga što sam govorio, zlorabljenje transkripata iz različitih kaznenih postupaka", izjavio je Plenković nakon sastanka parlamentarne većine.

"Zato se ide u izmjene Kaznenog zakona, kako bi se to barem djelomično spriječilo", rekao je.

Članak je nastao, dodao je, na način da je netko od aktera tko ima uvid u predmet i ima transkripte iz tajnih praćenja doturio to medijima.

"Taj mali tračeraj onda postane naslovnica jednog tjednika s ciljem počinjenja neke političke štete, nitko nije kontaktirao navedene osobe, ni mene niti moju suprugu", rekao je Plenković istaknuvši kako je riječ o najvećem mogućem neprofesionalizmu, lažima, manipulacijama i sramoti.

Kaže da su on i supruga vrlo diskretni, da je korist od teksta u Nacionalu nikakva, a šteta samo njemu.

"Ja ne želim društvo u kojem su ovakve stvari stalna praksa, laž do laži, manipulacija do manipulacije, i zato je itekako ispravno ići u izmjene Kaznenog zakona. Meni je to marketing, supruga mi super izgleda na fotografiji, ali ovo što piše unutra je vrlo zlonamjerno", zaključio je Plenković.

Napomenuo je i da je jedna gospođa u tekstu završila "ni kriva ni dužna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:23