PROBLEMI ODMAH NA STARTU

Tek što je krenula prijava obrazovnih programa za upis u srednje škole, elektronički sustav na nekoliko sati pao

U CARNET-u su objasnili kako "sustav radi usporeno zbog problema izazvanih uplivom većeg broja korisnika". U punu funkciju vratio se oko 14 sati

Ilustracija

 Marko Volkmar/Panthermedia/Profimedia/Marko Volkmar/Panthermedia/Profimedia

U subotu u podne počela je prijava obrazovnih programa za upis u srednje škole, no zbog tehničkih problema nešto iza podneva nije bilo moguće obaviti elektroničku prijavu u sustav. U CARNET-u su objasnili kako "sustav radi usporeno zbog problema izazvanih uplivom većeg broja korisnika".

- Sustav trenutačno radi usporeno. Kolege rade na otklanjanju poteškoća i vjerujemo da će ubrzo sve biti u redu. Bitno je reći da prijave obrazovnih programa traju do 7. srpnja, što znači da ima dovoljno vremena i nema potrebe za panikom, kazali su u CARNET-u.

Ipak, navedeni rok 7. srpnja ne vrijedi za kandidate za upis u srednje škole koje zahtijevaju provjeru znanja. Njima rok za prijavu programa istječe već 28. lipnja u podne.

U 14 sati su iz CARNET-a javili kako je problem riješen te da sustav prijava normalno radi.

I prijašnjih godina CARNET je imao sličnih problema, posebice prvoga dana početka prijava kandidata u sustav koji je i tada padao zbog, kako su objašnjavali CARNET-ovci - pojačane navale prijavitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:59